Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Lindex kutter ut «plus-size» – Les Intervju med modellen Ashley Graham

Lindex-Pink-Collection-2016-038

I et hav av høye beinrangler er såkalte «plus-size»-modeller blitt mer og mer ettertraktet. Amerikaneren Ashley Graham ble oppdaget på et kjøpesenter i 2010, og har siden den gang blitt en av de mest populære «store» modellene.

Hun kjemper for å fremme et sunnere kroppsideal blant kvinner gjennom bevegelsen «Health at every size». I år ble hun den aller første dama med skikkelige kurver til å fronte forsiden av Sports Illustrated badedraktnummer.

Nå lanserer Lindex en høstkolleksjon kalt «Pink Collection» der de for 14 året på rad støtter Lindex Rosa sløyfe aksjonen i kampen mot brystkreft.

Den svenske kleskjeden dumper samtidig sin «plus-size»-kolleksjon og inkluderer heller større størrelser i alle kolleksjoner. Graham er en av modellene som er valgt ut til å fronte dette gjennom kampanjebildene. 

– Vi lever i en tid der vi er i ferd med å se flere ulike kroppsfasonger i media, på forsiden og innsiden av magasiner og i Hollywood. Flere leter etter annonsører som viser mangfold i kampanjene sine. Vi har absolutt kommet en lang vei, men fremdeles er det et stykke å gå, forteller Graham.

Den amerikanske modellen opplever at flere og flere kleskjeder tilbyr høykvalitets design i større størrelser.

Lindex-Pink-Collection-2016-38

– Tidligere var det ikke spesielt mye å velge imellom for større kvinner, men nå virker det som butikkene har begynt å høre på kundene. Uavhengig av hvilken størrelse du er, skal du ha tilgang til mote som får deg til å føle deg vakker og selvsikker. Når en kvinne finner klær som passer henne perfekt skinner selvsikkerheten, sier Graham.

Hun forteller at det har tatt tid å bli komfortabel med hennes egen kropp, men at hun nå elsker hver eneste del av den. Likevel har hun selvfølgelig dager der hun føler seg mindre pen, men da jobber hun målrettet for å komme seg ovenpå igjen.

– Jeg stiller meg foran speilet og gjør affirmasjoner. Jeg ser på kroppsedelen jeg er litt mindre komfortabel med og sier «Hei Cellulitter, jeg ser dere! Dere tar over lårene mine, men det er OK for jeg aksepterer dere!»

(BILDER: Lindex/ Forsidebilde via Forever 21)

Les også
Ny frisyre trender på TikTok inspirert av K-pop og anime

Les også: IMG Models med første mannlige «plus-size»-modell

Siste saker

Mest lest nå
Les mer