Legendarisk fransk motehus legger ned

Leken er over for merket Sonia Rykiel, tre år etter designerens død.

Tidligere i år ble det kjent at motehuset Sonia Rykiel hadde søkt om konkursbeskyttelse fra den franske handelsdomstolen. På det tidspunktet hadde merket allerede slitt med minkende salgstall og relevanse i en årrekke, stengt en rekke av butikkene og sagt opp flere i ledelsen.

I går ble det kjent at det legendariske franske motehuset nå legger ned.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Business of Fashion skjedde dette etter at en dommer valgte å stoppe det eneste budet som var kommet inn for å redde merket fra døden. Dette betyr at de 134 gjenværende ansatte må se seg om etter annet arbeid, og Sonia Rykiel er en saga blott.

Sonia Rykiel selv døde i 2016, 86 år gammel, grunnet komplikasjoner i forbindelse med Parkinsons. Hun startet sitt selvtitulerte motehus i 1962, med fokus på strikk og farger, noe som ble kjennemerket til det franske merket.

I etterkant av Rykiels død intervjuet Melk & Honning Benedicte Flom, som var intern for merket i paris i 2011. Allerede da var det ifølge henne tydelig at det franske motehuset slet med økonomiske problemer. Det til tross for at merket var årets designersamarbeid for H&M året før.

Sarah Jessica Parker er blant de som kommenterer den triste nyheten på Instagram. «Sonia Rykiel legger ned umiddelbart. Arkivet, rettighetene og butikkene i Frankrike selges. Strigråt. Tårer. Nyt minnene. X, SJ. Jeg kommer til og med til å savne de knallrøde hyllene i butikkene», skriver Sex & The City-stjerna.

Se dette innlegget på Instagram

@soniarykiel closing immediately. «Its archives, intellectual property, and its stores in France will all be sold.» Sob. Weep. Dine on the memories. X,SJ I will even miss the high gloss scarlet red shelving in the stores.

Et innlegg delt av SJP (@sarahjessicaparker)

Les også: Topshop legger ned alle butikkene i USA