Legendarisk fransk motehus legger ned

Leken er over for merket Sonia Rykiel, tre år etter designerens død.

Tidligere i år ble det kjent at motehuset Sonia Rykiel hadde søkt om konkursbeskyttelse fra den franske handelsdomstolen. På det tidspunktet hadde merket allerede slitt med minkende salgstall og relevanse i en årrekke, stengt en rekke av butikkene og sagt opp flere i ledelsen.

I går ble det kjent at det legendariske franske motehuset nå legger ned.

Ifølge Business of Fashion skjedde dette etter at en dommer valgte å stoppe det eneste budet som var kommet inn for å redde merket fra døden. Dette betyr at de 134 gjenværende ansatte må se seg om etter annet arbeid, og Sonia Rykiel er en saga blott.

Sonia Rykiel selv døde i 2016, 86 år gammel, grunnet komplikasjoner i forbindelse med Parkinsons. Hun startet sitt selvtitulerte motehus i 1962, med fokus på strikk og farger, noe som ble kjennemerket til det franske merket.

I etterkant av Rykiels død intervjuet Melk & Honning Benedicte Flom, som var intern for merket i paris i 2011. Allerede da var det ifølge henne tydelig at det franske motehuset slet med økonomiske problemer. Det til tross for at merket var årets designersamarbeid for H&M året før.

Sarah Jessica Parker er blant de som kommenterer den triste nyheten på Instagram. «Sonia Rykiel legger ned umiddelbart. Arkivet, rettighetene og butikkene i Frankrike selges. Strigråt. Tårer. Nyt minnene. X, SJ. Jeg kommer til og med til å savne de knallrøde hyllene i butikkene», skriver Sex & The City-stjerna.

Se dette innlegget på Instagram

@soniarykiel closing immediately. «Its archives, intellectual property, and its stores in France will all be sold.» Sob. Weep. Dine on the memories. X,SJ I will even miss the high gloss scarlet red shelving in the stores.

Et innlegg delt av SJP (@sarahjessicaparker)

Les også: Topshop legger ned alle butikkene i USA