Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Dette er Lanvin sin nye sjefsdesigner

Olivier Lapidus tar over stillingen etter Bouchra Jarrar som kreativ leder hos Lanvin.

Forrige uke ble det kjent at Bochra Jarrar forlater det franske motehuset etter 15 måneder. Hun rakk kun å designe to kolleksjoner i sin tid under taket til det tradisjonsrike luksusmerket.

Jarrar tok over plassen til Alber Elbaz som gikk av i oktober i 2015 etter konflikter innad i Lanvin. Etter Elbaz forlot tronen har motehuset opplevd vanskeligheter, og hadde en nedgang på hele 26% i 2016. Det spekuleres i om det er grunnen til at Jarrar må trappe ned.

Olivier Lapidus

Olivier Lapidus, som allerede satt seg i Lanvin-tronen i går, var kreativ leder hos Balmain Homme fra 1985-86 før han ble en del av Maison Lapidus som han drev sammen med sin far før motehuset ble lagt ned i 2000. Faren, Ted Lapidus, designet blant annet klærne til The Beatles. De siste 17 årene har Olivier jobbet med forskjellige merker og skapt sitt eget luksusmerke, Creation Olivier Lapidus.

– Jeg ønsker Olivier Lapidus velkommen som kreativ leder hos Lanvin – hans kreative evner passer perfekt med elegansen skapt av Jeanne Lanvin. Hans dype forståelse for Lanvin sitt univers og moteverdenen som en helhet vil føre Lanvin mot nye veier, sier Madame Shaw-Lan Wang, president av Lanvin, i en pressemelding.

En ny kreativ leder på tronen er ikke den eneste forandringen som vil skje i Lanvin. Selskapet flytter hovedkontoret sitt fra Boissy d`Anglas – hvor Jeanne Lanvin grunnla sitt atelier i 1889 – til Levallois utenfor Paris. Motehusets nye strategi skal være i lys av nedgangen de siste årene, hvor de skal strebe etter å redusere kostnadene. Ifølge BoF vil motehuset prøve å skape «det franske Micheal Kors» som har blitt kjent for å produsere «billige luksusvarer».

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

– Det er en stor ære å bli en del av Lanvin og jeg takker Madame Wang for å ha troen på meg. Med en historie som nesten strekker seg over nesten 130 år, er Lanvin det eldste franske Couture-motehuset. Å sikre at det lever videre er en enorm oppgave og spennende utfordring, sier Lapidus ifølge Vogue.

Les også: Prada vil at du skal kjøpe én binders til over tusen kroner

Siste saker

Mest lest nå
Les mer