Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
as we are now.
Foto: Gitte Melgaard

Lanserer kjoler med insektsbeskyttelse

– Da jeg skjønte at det var mulig å produsere kjoler som også hjelper med å forhindre bitt, bet jeg rett og slett på, forklarer gründeren.

I fjor høst lanserte gründer Anette Miwa Dimmen, sitt eget livsstilsmerke, AW:AN. As We Are Now fokuserer på loungewear-kjoler med mål om at du skal føle deg fin og komfortabel, selv når du er hjemme og slapper av; Ja, som et slags motsvar til joggebuksen.

Knappe året etter designeren lanserte merket kan hun fortelle Melk & Honning at tiden har vært både intensiv og lærerik:

– Å være gründer handler om å hele tiden ta valg som definerer umiddelbar retning. Man må stole på egen dømmekraft, samtidig som man må være flink til å ta imot gode råd.

– Jeg har fått mange nei, men det er ja-ene som betyr noe. Jeg har fått støtte fra miljøer og organisasjoner som har hjulpet meg på veien. Blant annet Stay Hungry som agenter, og i dag selger vi kjolene hos blant annet Illums Bolighus Glasmagasinet, Villoid, JF Curated og The Thief, i tillegg til via vår egen nettbutikk.

Da merket så dagens lys for ett år siden besto kolleksjonen av loungekjoler i bærekraftige tekstiler, som kan brukes dag og natt. Ambisjonen for merket var dog mer omfattende enn som så.

– Vi ønsker å utfordre flere av de tradisjonelle produktkategoriene for kvinner og designe basert på faktiske behov. Her ønsker vi ikke å følge forretningsmodellen til fast fashion, som har skapt en kultur av overproduksjon og -forbruk.

https://www.instagram.com/p/BxO7apDgNen/

Insektsbeskyttelse

Nå er Miwa Dimmen klar for å lansere sin andre kolleksjon. OoO, eller Out of Office, er kolleksjonen for de som ønsker å bruke kjolene inne – men også utenfor hjemmet.

Gründer Anette Miwa Dimmen. Foto: Privat

Denne gangen har gründeren også sett på mulighetene for å utforske tekstil og teknologi. Som et resultat av dette vil de nye AW:AN-kjolene ikke bare være snille mot miljøet – de tar også vare på kroppen din. Tencel-materialet er mykt mot kroppen, men de nye kjolene vil også beskytte deg mot insekter og myggbitt.

– Selv er jeg en av de som alltid blir bitt når jeg er i områder med mye mygg. Da jeg skjønte at det var mulig å produsere kjoler som også hjelper med å forhindre bitt, bet jeg rett og slett på.

Les også
Nå er det ikke lenger gratis å returnere klær til Zara

– Repeltec er en bionedbrytbar insektsbeskyttelse for tekstiler som ikke skader hud eller natur. Dette i motsetning til veldig manage insekmiddel på markedet.

Repeltec som blir brukt i disse kjolene er testet til å gi 98 prosent beskyttelse mot myggbitt. Miwa Dimmen forteller at beskyttelsen i kjolene varer i ca 80 vask og at AW:AN med dette er det første merket i sin kategori som tilbyr det.

Les også: Slik former kvinner motebransjen og de største motehusene nå

Siste saker

Mest lest nå
Les mer