Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Kosmetikkjede stenger dørene i støtte

I solidaritet med den pågående klimakrisen.

Den britiske kosmetikkjeden Lush har lenge ledet an hva gjelder naturlige og hovedsakelig veganske produkter. Siden de ble grunnlagt i 1993 har de også hatt tydelige aktivistiske og politisk trekk ved seg. Blant annet har de et uttalt pro-Palestina-ståsted.

Nå tar Lush igjen et standpunkt for miljøet. Under den globale klimastreiken 20.-27. september stenger kjeden alle sine amerikanske og kanadiske butikker.

Ifølge Dazed vil butikkene i USA holde stengt 20. september, mens butikkene i Canada vil holde stengt 27. september. De 5000 ansatte ved hovedkvarterer, på fabrikkene og på e-commerce-kontorene, som også vil holde stengt, får fri for å bli med på streiken.

– Med tanke på at vi er en bedrift med dype røtter i miljøaktivisme var det å gi våre tusenvis av ansatte fri til å gå ut og kreve kraftige tiltak helt åpenbart, sier administrerende direktør for Lush Cosmetics i Nord-Amerika i en pressemelding.

– Vi deler alle sammen på denne planeten. Nå trenger vi å rope høyt og vise politikerne at ting er ikke «business as usual» lenger. Klimakrisen venter ikke på noen, og det gjør ikke vi heller.

I fjor ble det også mange skriverier da Lush kjørte store kampanjer i butikkene i England. Der påsto de nemlig at det politiet både lyver og spionerer på helt uskyldige mennesker. Etter massiv kritikk valgte kosmetikkjeden til slutt å droppe kampanjen.

Les også: Nå er Victoria Beckhams egen makeup-linje her

Les også
Derfor er Devon Ross motebransjens nye yndling

Siste saker

Mest lest nå
Les mer