Cos blir den første fast fashion-kjeden som får vise under den italienske motemessen Pitti. Foto: Cos

Kleskjede får vise under prestisjemesse

Blir det første fast fashion-merket som viser under motearrangementet.

Det London-baserte klesmerket Cos, som hører til under H&M-paraplyen, har med sitt minimalistiske uttrykk med enkle, stilrene plagg gjort stor suksess – også her hjemme.

Onsdag kunne motenettstedet Business of Fashion melde at Cos nå blir det første fast fashion-merket som får vise under den prestisjetunge motemessen Pitti Uomo – en av de viktigste arenaene for herremote. Moteeventet arrangeres to ganger i året i den italienske byen Firenze med flere titalls anerkjente merker og designere fra hele verden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Cos blir den første fast fashion-kjeden som får vise under den italienske motemessen Pitti. Foto: Cos
Cos blir den første fast fashion-kjeden som får vise under den italienske motemessen Pitti Uomo. Foto: Cos

Det er allerede i juni i år at Cos får gjeste Pitti Uomo. Kolleksjonen vi vil få se fra kleskjeden har fått navnet «Soma», og består av klær til herre.

«Vi føler at Pitti er blitt en viktig del av mote for herreklær». Det sa Karin Gustafsson, kreativ direktør hos Cos til BoF. Gustafsson var kvinnen som fikk Hermés og Maison Margiela-veteran Christophe Copin inn som leder for herreklær hos Cos i juli 2017. «Vi følte at med Christophe på laget var det et godt øyeblikk for oss å styrke herrekolleksjonen vår og igjen dele det som er viktig for oss med kundene våre».

Kolleksjonen som blir vist under Pitti vil bestå av et samarbeid med den britiske koreografen Wayne McGregor, som sammen med danserne sine har skapt et stykke inspirert av kolleksjonens tema rundt bevegelse og lyd. Danserne under visningen vil selvsagt være kledd i Cos-kolleksjonen.

«Gjennom årene har vi utforsket hvordan vi kan kommunisere herrekolleksjonene våre fra butikken og til nettbaserte samarbeid», fortalte administrerende direktør hos Cos, Marie Honda til BoF. «I år tror vi at det er en fantastisk mulighet til å utforske dette videre gjennom dansen».

Alle bilder via Cos

Les også: Motedesigneren som endret skjønnhetsbransjen