Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Virgil Abloh
En statue av Abloh skuet over visningen i Miami. (Kild: Instagram / @britishvogue)

Kjendistungt under Art Basel Miami: Slik var designerens siste show

– Virgil var her.

Moteverden er fortsatt i sjokk over nyheten om at Virgil Abloh har gått bort. Igår natt, norsk tid, ble han hyllet da Louis Vuitton gjenviste designerens syvende og siste kolleksjon for motehuset under Art Basel Miami.

Art Basel Miami er kjent som en kjendistung affære. I tillegg til kunstverden og designindustrien, valfarter det meste av amerikansk mote- og underholdsningsindustri til Florida i begynnelsen av desember. Uken er i tillegg til kunstmesse, blitt et uoffisiell moteuke, musikkfestival og folkefest i ett.

Så settingen kunne ikke vært mer passende da motebransje og andre kjendiser samlet seg for en avskjed med Virgil Abloh, i form av hans siste show.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Louis Vuitton (@louisvuitton)

Ablohs siste show for Louis Vuitton var inspirert av barndom og fantasi.

Arrangementet som skal ha vært planlagt i lang tid, skulle være en feiring av merkets første rene herrebutikk i USA, lokalisert i nettopp Miamis Design District. Men det som skulle være et klassisk markedsføringsevent under den store kunstmessen ble raskt til noe mer. Gjestene strømmet til visningen for en storslått feiring av Ablohs liv og kunstnerskap.

Og ‘alle’ møtte opp – Ablohs nære venn og samarbeidspartner Kanye West sammen med Kim Kardashian og North. Rihanna og Asap Rocky var der, hele Arnault-familien, samt rappere som Gunna og 21 Savage. Vogues Edward Enninful, motefotograf Juergen Teller og tennisstjerne Venus Williams også. Til og med kontroversielle Ivanka Trump var blant gjestene. Modeller i showet var blant annet Offset og Kid Cudi.

Den avdøde designeren bestemte selv at visningen skulle gjennomføres, og være en feiring, ikke en sorgtung seanse.

Ablohs stemme ble spilt både før showet og under finalen, hvor han sa at inspirasjonen for kolleksjonen kom fra å prøve å gjenskape barndommen. Fordi barn alltid kommer til et punkt der de ‘slutter og tenke og begynner å bruke fantasien’, skriver Business of Fashion.

Virgil Abloh
En siste hilsen. (Kilde: Instagram / @kimkardashian)

Himmelen over Miami ble farget av røde, gule og hvite fyrverkeri – og showet ble avsluttet av et droneshow, som skrev ‘Virgil var her’ i skyene.

Les også: Norske moteprofiler minnes Virgil Abloh

Les også
11 danske moteprofiler du bør følge på Instagram

Siste saker

Mest lest nå
Les mer