Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Kjendisparene vi elsker

Som peanøttsmør og syltetøy.

Valentines Day eller Valentinesdagen, som den heter her hjemme, er dagen vi elsker å hate eller hater å elske. Men uansett om du skal markere dagen i dag eller ikke, er det ikke til å komme utenom at det til syvende og sist handler om kjærligheten. Og dét kan man jo ikke la være å like, kan man vel?

Derfor har vi samlet kjendisparene vi elsker – og som elsker hverandre.

Michelle + Barack Obama

Det er som tatt ut av en film: Tilbake i 1989 jobbet Michelle (da Robinson) som lærling ved et advokatkontor i Chicago. Der ble hun mentor for en sommervikar fra Harvard. Hans navn var Barack Obama. 

Han falt raskt for Michelle, og spurte henne ut på en date. Litt overtalelse måtte, som seg hør og bør, til, men Michelle sa til slutt ja.

De to startet med lunsj på Art Institute of Chicago, før de gikk en tur og endte opp på kino for å se Spike Lees Do The Right Thing.

«Han viste alle de riktige sidene ved seg selv – han var hip, cutting egde, kulturell, sensitiv. Fontenen – nice touch. Spaserturen – tålmodig», har Michelle fortalt om deres første date.

Etter å ha datet i to år forlovet de seg, og giftet seg året etter i 1992.

Resten er historie, som det heter, og etter å ha overlatt jobben som verdens mektigste mann til Donald Trump (😥) lever Obama-familien nå lykkelig i alle sine dager med sine to døtre og hunder i den eksklusive bydelen Kalorama i Washington DC.

I oktober i fjor feiret de 25 års ekteskap, noe Michelle markerte med denne Twitter-meldingen:

https://twitter.com/MichelleObama/status/915216126111559683

Beyoncé + Jay Z

Kjærligheten er ikke bare enkel. Det kan Beyoncé og Jay Z skrive under på. For hva gjør du når livet gir deg sitroner? Lager limonade, såklart.

Med utgivelsen av det kritikerroste albumet Lemonade, som ble sluppet helt uten forvarsel i april 2016, satte Beyonce fart på utroskapsryktene rundt ektemannen med verselinjen «You better call Becky with the good hair».

Og det ble ikke akkurat mindre spekulasjoner da det dukket opp en video med Beyonces lillesøster Solange Knowles som gikk til angrep på svogeren i en heis etter Met-gallaen i 2014.

Først i november i fjor bekreftet, mener mange, Jay Z en gang for alle ryktene på sitt album 4:44.

«Man må bare overleve. Man går inn i overlevelsesmodus, og hva skjer da? Jo, man skrur av alle følelsene sine. Selv med kvinner skrur du av følelsene, du klarer ikke å knytte deg til dem», sa han siden i stort intervju med The New York Times.

Paret giftet seg tilbake i 2008, og har nå tre barn sammen; Blue Ivy (5) og tvillingene Sir og Rumi som ble født i juni i fjor.

I januar ble de to sett sammen for første gang siden tvillingfødselen. Beyonce var nemlig Jay Z’ pluss én under Grammy Awards der han var nominert til hele åtte priser for 4:44-albumet. 

Jada Pinkett Smith + Will Smith

I desember i fjor kunne skuespillerparet Jada Pinkett Smith og Will Smith feire to tiår som kone og mann.

«For 20 år siden i dag holdt vi hender og gikk naivt nedover kirkegulvet. Her er det jeg har lært siden», skrev han til et bilde av paret fra bryllupsdagen i 1997.

«Kjærlighet er som å jobbe i hagen…jeg har lært å fokusere på å hjelpe deg til å blomstre til det du vil være (til det du var født til å bli)…heller enn å kreve at du blir det mitt skjøre ego trenger at du er».

«Jeg har lært at kjærlighet er å lytte, kjærlighet er å gi, kjærlighet er frihet», fortsetter han, og avslutter med å dedisere innlegget til ‘sin dronning’. 

De to har to barn sammen, Jayden Smith (19) og Willow Smith (17), i tillegg til Trey (25) som er Wills sønn fra et tidligere forhold.

Chrissy Teigen + John Legend

Halvt norske Chrissy Teigen møtte John Legend i 2007 på settet til musikkvideoen til låta hans Stereo.

Det var ikke kjærlighet ved første blikk, har John tidligere innrømmet til Los Angeles Confidential.

På spørsmål om han umiddelbart falt for Chrissy svarte han: «Ikke med en gang. Jeg er mer forsiktig enn det. Det var ikke sånn ‘dette er kvinnen jeg skal gifte meg med’ fra dag én. Jeg er en sånn person som trenger tid til vokse inn i den følelsen. Vi var nok noen år inn i forholdet før jeg så for meg at det skulle være oss for alltid».

Men #denfølelsen kom. Teksten til All of Me, skrevet om og til Chrissy Teigen, sier vel sitt: ‘Cause all of me, loves all of you.

Paret giftet seg i september 2013 ved Comosjøen i Italia – et sted som både før og siden har vært av stor betydning for de to.

Det var blant annet her at modellen en gang ønsket at nettopp John Legend var mannen hun skulle gifte seg med og få barn med. Og slik ble det!

Victoria + David Beckham

Verdens søteste og kanskje også mest stilfulle par?

Victoria og David Beckham er ikke bare kjent for true love, men også for sine koordinerte looks og ikke minst sine hyppige kjærlighetserklæringer til hverandre.

Som nå sist under Victoria Beckhams NYFW-visning der hun etter showet gikk rett fra scenen til front row for å takke familien med både kyss, klapp(s) og klem. 

De to gav hverandre sitt «ja» i juli 1999 på Luttrellstown Castle i Irland. Sammen har de barna Brooklyn (18), Romeo (15), Cruz (12) og Harper (6).

De har gått i foreldrenes fotspor. Mens Brooklyn har vært på forsiden av Vogue og nå har flyttet til New York for å studere fotografi, har Romeo blant annet vært ansikt utad for Burberry.

I oktoberutgaven av britiske Vogue tilbake i 2016 skrev Victoria et brev til sitt yngre jeg der hun skildrer starten på kjærlighetshistorien med David.

I brevet kommer hun også med råd til seg selv når det kommer til både kjærester og kjærlighet som varer, som for eksempel: «Lær mer om fotball, spesielt offside-regelen. Og ja, kjærlighet ved første blikk finnes. Det vil skje deg i spillerloungen til Manchester United. Men detaljene er nok litt vage, for du vil bli litt full».

Det var David som til The Sun avslørte hvordan de to møttes etter først å ha sett Victoria i musikkvideoen til Spice Girls’ Say You’ll Be There fra 1996. «Dette er jenta for meg, og jeg skal få henne! Hun er min visjon av perfeksjon. Jeg visste at dersom hun ville ha meg, skulle vi være sammen for alltid». 

Justin O’Shea + Veronika Heilbrunner

De har kanskje bare vært sammen siden desember i 2012, men har vært venner mye lenger. Justin O’Shea og Veronika Heilbrunner mikser business med pleasure – og det funker!

Under Paris Couture Fashion Week tidligere i år avslørte Veronika sin baby bump. Og han har allerede navnet hennes tatovert rett over hjertet.

The Coveteur har sammenliknet de to med peanøttsmør og syltetøy – to ting som bare hører sammen.

«Jeg husker at jeg ble bettatt av en langbeint skjønnhet, en vakker, blond tysk jente som stod i midten av Acne-showroomet. Helt uten å nøle visste jeg at jeg måtte snakke med henne», har Justin fortalt til Harper’s Bazaar.

«Vi endte opp på en typisk dansk bodega der vi drakk øl og spilte spill hele kvelden frem til midnatt. Ikke akkurat min klassiske lørdag, men definitivt en morsom start», la Veronika til.

Sarah Jessica Parker + Matthew Broderick

SJP er i hardt vær om dagen etter at tidligere SATC-kollega Kim Catrall avviste kondolansen hennes i et innlegg på Instagram.

Hetere er det heldigvis på hjemmefronten.

Sarah Jessica Parker og Matthew Broderick fant tonen allerede i 1991, giftet seg i 1997 og er fortsatt sammen.

I fjor feiret de to altså 20 års ekteskap, noe de markerte med blant annet et aldri så lite throwback på Instagram.

«Mandag, 19.mai 1997», skrev hun som caption til bildet. «Tiden bare fløy, baby. Herregud, som jeg elsker deg. XXX. Din kone».

Sammen har de tre barn, James Wilkie (14) og tvillingene Loretta og Tabitha (7)

Ellen DeGeneres + Portia de Rossi

Paret har vært kjærester siden 2004, og giftet seg i 2008 – begge i customized Zac Posen. 

I august i fjor markerte de ni års ekteskap, selvsagt med supersøte innlegg i sosiale medier.

Ellen delte et svart/hvitt-bilde fra bryllupet i 2008 med caption: «@PortiadeRossi og jeg giftet oss for ni år siden i dag. Å være hennes kone er det største jeg er».

Portia postet et throwback-bilde – «Vi har vært sammen så lenge at vi ikke bare er barn på dette bildet, men det ble tatt med et kamera!».

…og de som ikke varte fullt så lenge

Det er jo ikke alle som passer sammen.

Det var tilfellet for Kim Kardashian og Kris Humphries som var gift i 72 dager.

Eller Britney Spears og Jason Alexander som ble kone og mann i Las Vegas i hele 55 timer før ekteskapet ble annulert. Men de skal ha for innsatsen!

Hovedbilde: Instagram. 

Les også: M&H Toppliste: Valentines Day

Siste saker

Mest lest nå
Les mer