Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Kim Kardashian beskylder Saint Laurent for kopiering

AV: IDA ELISE EIDE EINARSDÓTTIR OG CAMILLA CHRISTENSEN

«Cute, YSL»

Saint Laurent, med sjefsdesigner Anthony Vaccarello i spissen, viste sin AW18-kolleksjon under Paris Fashion Week tirsdag denne uka. Den ble applaudert fra flere hold, blant annet av Vogue, som mener det bare er å ta «style lessons» fra det franske luksusmotehuset.

Kim Kardashian er ikke heeelt enig.

Hun postet nylig et bilde fra merkets presentasjon på sin Instagram story – til sine 108 millioner følgere. Bildet viser en modell som går under paneler av oransje lys over catwalken. «Cute, YSL», skriver Kim til bildet. Men det er langt fra noen tommel opp til Saint Laurent og Vaccarello. De neste to bildene er nemlig fra Kanye Wests nylige Saint Pablo-tour – med nettopp paneler av lys.

Skjermdump fra Instagram.

Det tok ikke lang tid før følgerne til Kim tok sammenlikningen, og mens flere deler hennes syn er det også mange som ikke helt lar seg overbevise. Både Kim og Kanye har flere ganger blitt beskyldt for det samme, nemlig å la seg i overkant inspirere av andre.

Instagrams egne «motepoliti» Diet Prada, gikk nemlig hardt ut mot Kim og Kanyes siste barnekolleksjon, som de mente lignet i overkant mye på plagg vi tidligere har sett fra merker som Vetements og Comme des Garcons. Etter krass kritikk i media og på sosiale medier, gikk Kim ut og sa at det ikke var kopier, men heller en slags «hyllest» til designerne.

Det er heller ikke første gang Kanye har vært i trøbbel med Saint Laurent. Sangen «I Am a God» fra 2013 skal ha vært inspirert av tidligere sjefsdesigner Hedi Slimane etter at han skal ha sagt til rapperen at han kunne overvære hans første visning for det franske motehuset kun hvis han ikke så noen andres, skriver motenettstedet Fashionista.

Ifølge Fashionista skal FW18-visningen til Saint Laurent ha avsluttet med Kanye Wests sang «Runway» fra 2010. Så kan det ha seg at det er en rød tråd mellom lyssettingen og musikken? Altså en slags «hyllest», som Kim ville sagt det…

Verken Kanye West eller Kim Kardashian er i Paris for moteuken. De to er nemlig for tiden i Tokyo med både Kourtney og Khloe Kardashian der de formodentlig skyter kampanjen for Season 6.

Det stormer på sosiale medier etter at Kim Kardashian gikk ut mot Saint Laurent på Instagram. Foto: Skjermdump Twitter.

Hovedbilde: Skjermdump Instagram @KimKardashian

Les også: Se bildene fra den svenske motegigantens Paris-visning

 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer