Ett år siden Karl Lagerfeld sin bortgang

Karl Lagerfeld. Foto: Vittorio Zunino Celotto via Getty

Kim Jones til Fendi

Tar over etter avdøde Karl Lagerfeld.

Stolleken fortsetter i moteverdenen som til tross for korona fortsatt legger planer for fremtiden.

Nå er Kim Jones utnevnt som ny designer for Fendi. Han blir med det avdøde Karl Lagerfelds arvtaker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fortsetter i Dior

Jones vil være ansvarlig for det italienske motehusets damekolleksjoner slik Lagerfeld var i mer enn 54 år. Mens Silvia Venturini Fendi som steppet inn etter Lagerfelds død i fjor, vil returnere til sin rolle som designer for herrekolleksjonene og tilbehør, skriver Business of Fashion.

Kim Jones blir ny designer for Fendi.
Kim Jones blir ny Fendi-sjef. Foto: Bertrand Rindoff Petroff/Getty Images

Kim Jones vil fortsette i sin rolle som kreativ leder ved Dior Homme der han har vært siden 2018.

Jones tok over i Dior etter Kris Van Assche. Han kom da fra rollen som kreativ leder og designer for Louis Vuittons herrelinje – en jobb som senere ble Virgil Abloh sin.

Ønsker Kim Jones varmt velkommen

– Det gleder meg å ønske Kim Jones velkommen til Fendi. Kim er en av de mest talentfulle og relevante designerne i dag. Med Silvia Venturini Fendi som har båret Fendi og Karl Lagerfelds arv videre på dens mest ærefulle måte, vil Kim ta med sitt moderne og unike syn inn i Fendis verden, sier CEO i LVMH Serge Brunschwig i en uttalelse.

– Jeg ønsker Kim varmt velkommen. Han er min venn, og jeg har den dypeste respekt for ham. Jeg gleder meg til å ta Fendi-universet videre sammen med ham, sier Silvia Venturini Fendi.

Da Karl Lagerfeld døde 19. februar i fjor etter en tids sykdom, var det bare tre dager før Fendis planlagte visning for AW19/20. Visningen ble holdt som planlagt, men det var Silvia Venturini Fendi, barnebarnet til Fendis grunnlegger, som kom ut på catwalken og bukket til publikum på slutten. Hun hadde frem til dette hatt ansvar for merkets herremote og tilbehør. Nå ledet hun visningen som mikset dame og herre, men insisterte på at hennes nye rolle som kreativ direktør kun var midlertidig.

Les også: Norske Eline er ansikt utad for Pradas lillesøster