Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

KhiOs avgangsvisning – se bildene tatt av Maria Pasenau

DSCF3737

Kunsthøyskolen i Oslo – KHIO – har en av de desidert mest anerkjente utdannelsene for kles- og kostymedesign i Norge, med små klasser og stort fokus på kreativ frihet.

Avgangsvisningene til skolens Bachelor- og masterutdanning har holdt et høyt nivå de siste årene, og sist fredag var det nok en gang på tide for studentene å vise frem kolleksjonene de har kreert.

Bachelorstudent Ragna Hatland var en av de som sto nervøse backstage, mens klærne hun har designet og sydd beveget seg nedover catwalken.

– Det var noen nervepirrende øyeblikk den dagen. Jeg hadde en spesiell utfordring siden fem av mine seks antrekk dekker for øynene. Modellene skulle lære seg ruta til catwalken med tekstiler foran ansiktet, med  Marianne Haugli som koreograf, to timer før visningen startet. Det var det mildt sagt ganske stressende for alle involverte, forteller hun Melk & Honning.

Hatland forteller at tilbakemeldingene på alle visningene har vært meget gode.

– Siden jag valgte å vise tekstiler som kun blir klær når jeg binder og knyter dem på kroppen, var jeg ganske spent på hvordan det ville bli mottatt! Heldigvis virker det som folk syntes det var spennende og fint, sier hun.

Nå venter en hverdag langt borte fra skolebenken – i et yrke som krever en god slump drive, ambisjon og talent.

DSCF3490

DSCF3492

DSCF3497Bilder: Maria Pasenau // Design: Ragna Hatland

Peter Løchtøer, Førsteamenuensis ved Kunsthøyskolen i Oslo, fortalte Melk & Honning i høst at de har stort fokus på å forberede studentene på livet post-studenttilværelse.

– Hos KHIO legger vi vekt på at studentene skal finne og utvikle sin egen stemme, slik at de får selvtilliten som skal til for å satse. Både Bachelor og Masterstudentene har selvfølgelig fag innenfor entrepenørskap og profesjonell praksis, som forbereder dem på det profesjonelle livet etter studiene. Alle studentene har tilbud om praksisutplassering som en del av studiet, og vi oppfordrer også alle KHIO-studentene til å bruke tid i sommerferier og fritid til å få bransjeerfaring, fortalte han.

Les også
Bella Hadid er kåret til den mest stilfulle personen på planeten

Hatland forteller at hun er realistisk og godt forberedt med tanke på hverdagen fremover.

– For de fleste blir det mye gratis oppdrag, byttehandel og egne prosjekter i begynnelsen. Selv holder jeg på å lage et magasin med fokus på mote og tekst i samarbeid med Behin Roozbeh, som har tatt bachelor i grafisk design på Khio nå. Samtidig som jeg og medstudent Andrea Dyrstad skal gjøre et klesdesignprosjekt sammen med Melanie Kitti , som tok sin bachelor i tekstilkunst fra khio nå. Så det er fullt opplegg fremover, avslutter motedesignstudenten.

DSCF3543

Design: Mark Lewis Barbero

 

Design: Solveig Holthe Bygdnes

Design: Solveig Holthe Bygdnes

 

DSCF3654

Design: Matilda Karlström

 

Design: Wai Kit Wan

Design: Wai Kit Wan

 

DSCF3702

Design: Guri Pedersen

Les også: Se bildene fra (fjorårets) KhiO avgangsvisning.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer