Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Christopher Kane via Kering.com

Kering vil selge tilbake Christopher Kane

Vil fokusere på store luksusmotehus.

Ifølge motenettstedet Business of Fashion er luksusgruppen Kering nå villig til å selge sine 51 prosent av aksjene i Christopher Kane tilbake til designeren.

Luksusgruppen, som blant annet har merker som Gucci, Bottega Veneta og Alexander McQueen under

Christopher Kane ss18

Christopher Kane SS18

paraplyen, har samarbeidet med britiske Christopher Kane (35) i fem år.

«Kering bekrefter at det pågår forhandlinger med Christopher Kane, om hvilke betingelser de stiller for at den britiske designeren skal få ta tilbake den fulle kontrollen over merkevaren. Christopher Kane og Kering ønsker å fortsatte samarbeid med sikte på å oppnå en gradvis og harmonisk overgang». 

Det sier Kering i en uttalelse.

Christopher Kane grunnla sitt merke under samme navn i samarbeid med søsteren Tammy Kane i 2006. Han omtales gjerne som en av de mest talentfulle og innovative britiske designerne, og er anerkjent for å ha vært en del av gjenopplivelsen av britisk mote.

Tilbakesalget av Kane er i så fall det andre på kort tid. I fjor avsluttet Kering partnerskapet med britiske Stella McCartney. Også da solgte luksusgruppen sin andel på 50 prosent tilbake til designeren. I januar i år valgte luksusgruppen å redusere sin eierandelen av sportsmerket Puma fra 86 til 16 prosent.

Kerings langsiktige plan skal være å fokusere mer på anerkjente luksusmerker som Gucci, Saint Laurent, Bottega Veneta og Balenciaga.

Hovedbilde: Christopher Kane via Kering

Les også: Manolo Blahnik satser på herre 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer