Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Kendrick Lamar med norsk design i ny musikkvideo

Foto: @tomwood___

Kendrick Lamar fikk folk til å hoppe i ekstase da han kom med singelen Humble for noen uker siden, og da den amerikanske rapperen slapp albumet DAMN kort tid etterpå har de fleste ikke hørt på annet.

Nok en grunn til å elske Kendrick bortsett fra at han lager fantastisk musikk er at han tydeligvis har fått øyene opp for norsk design. I musikkvideoen til låten DNA som droppet i går har 29-åringen på seg ringer signert norske Tom Wood.

– Stylisten til Kendrick Lamar tok kontakt med oss litt ute av det blå. Han fikk og lånte flere av smykkene våre. Tom Wood har vært nært knyttet til musikk fra starten av, så det er utrolig gøy å se en artist som Kendrick med designet vårt, sier designer Mona Jensen til Melk & Honning.

Tom Wood startet opp som et smykkemerket i 2013, og et par år senere lanserte de sin første kleskolleksjon. De fikk raskt en stor fanskare i Japan, og har åpnet sin egen flaggskipbutikk i Oslo.

Det er ikke bare Kendrick Lamar som har lagt sitt elsk på det norske kles- og smykkemerket. Jensen forteller at de har blitt kontakter av flere amerikanske stylister til både artister og magasiner de siste månedene – blant annet Kehlani ble nylig spottet med Tom Wood-smykker under Coachella-festivalen.

Foto: @tomwood___

– Vi er faktisk litt usikker på hva det kommer av. Det kan ha med distribusjonen vår i det amerikanske markedet å gjøre, forteller Jensen.

Tom Wood selges i butikker på tvers av statene, slik som blant annet Barneys i Los Angeles og New York, konseptbutikken SPACE, The Line og Dover Street Market.

Les også
En ny moteæra for Margot Robbie?

– Dette er typiske butikker hvor mange stylister følger med. Siden vi nå er på plass flere steder kan det hende de har latt seg bite merke i oss i større grad enn tidligere, forklarer designeren.

Jensen tror også det kan ha noe med at utlandet legger merke til norsk design i større grad enn tidligere.  Hun mener Oslo Runway absolutt er en av grunnene til at Norge har markert seg på det internasjonale motekartet den siste tiden, men også at merkene selv har blitt flinkere til å satse mer utenfor Norges grenser.

– Utlandet har lagt merke til norsk design – de føler det er et spennende land hvor det skjer mye. Håper vi klarer å holde interessen oppe, sier Jensen.

Se hele musikkvideoen til Kendrick Lamar i norsk design her:

Les også: Nytt kunstnerisk samarbeid for Louis Vuitton

Siste saker

Mest lest nå
Les mer