Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Instagram/ @graymatsen

Kaster du deg på høstens store hårtrend?

Hårfrisyren som er på alles lepper akkurat nå.

Den siste tiden har vi sett flere kjente fjes kvitte seg med sine lange lokker, til fordel for en kortere og freshere frisyre. De fleste av oss kjenner på at vi gjerne trenger en liten endring nå som vi går mot et årstidsskifte.

Vi har tatt en prat med den spanske frisøren Guille Macías Vela om høstens hårtrender.

Vela jobber hos Eco Cult i Bygdøy Allé, og spesialiserer seg på tekstur og krøllete hår. Hennes fantastiske hår-transformasjoner har den siste tiden gått viralt på TikTok og Instagram, og det med god grunn. Mange ender opp med en lugg, og gjerne flere layers og en betydelig kortere look.

Guille Macías Vela. Foto: Privat

Wolf cut, box bob, McDonald’s bangs, shag, bixie... Det er lett å bli forvirret av alle begrepene brukt for å beskrive de forskjellige hårtrendene som er i vinden. Vi kan likevel se at en rød tråd gjennom høstens hårtrender er face framing, tekstur og volum.

Vi lar oss inspirere av den nye looken til Victoria’s Secret-modell Taylor Hill:

Kaster du deg på høstens store hårtrend?
Taylor Hill klippet nylig av seg de lange lokkene. Foto: Instagram/ @taylor_hill

Et godt eksempel på en bixie, blandingen av en klassisk pixie cut og en bob, som møtes i en perfekt harmoni. Hills vakre trekk blir fremhevet av det korte håret og flere layers, i tillegg til at hennes naturlige krøller kommer godt frem.

Vela forteller til Melk & Honning at det at man trenger tykt, allerede teksturert hår for å kunne gå for en lignende hårsveis er en stor misforståelse. Med profesjonell hjelp til å skjønne nøyaktig hva som fungerer for ditt hår, vil man kunne finne en shaggy look som passer deg.

Kaster du deg på høstens store hårtrend?
Zendaya er blant stjernene som går for kort hår i høst. Foto: Instagram/ @zendaya

– Ikke en ny hårtrend, men den har definitivt blusset mer opp de siste syv årene, sier Vela.

Hun trekker frem at ikoner som Patti Smith og Jane Fonda ofte blir nevnt når man ser på inspirasjon til mer teksturerte, shaggy frisyrer. Hun har sett en endring i hvordan referanser blir vist i frisørstolen, og at mange heller viser til spesifikke frisørsalonger og videoer for et resultat, i stedet for et bilde av en kjendis. Dette gjør det lettere for frisørene å kunne kopiere hvordan arbeidet blir utført. Sammen med frisøren din kan du da finne ut hva som vil passe ditt ansikt og ditt grunnlag best.

Kaster du deg på høstens store hårtrend?
Korte frisyrer er en hårtrend vi ser denne høsten. Foto: Instagram/ @hoskelsa

Et pluss med å kvitte seg med lengde, er at det skaper mer bevegelse i håret.

De som har gjerne har mer fall og krøller i håret, vil absolutt kunne se at det er lettere å fremheve dette med kortere hår. Å kunne få bort litt tyngde er fint, og vi inspireres av den portugisiske it-jenta Mica Argañaraz. 

Foto: Instagram/ @micarganaraz

Her ser man hvor kult det er å kombinere den klassiske bob-en med en litt rufsete sideskill:

Foto: Instagram/ @naraaziza

– Hår er en måte å uttrykke seg på, så ikke vær redd for å leke deg litt!

– Håret er til for å eksperimenteres med. Det er utrolig kjedelig å se tilbake på gamle bilder å se at man ser helt lik ut, så ta litt sjanser, avslutter Vela.

Les også: Hårpynt vi ønsker oss nå

Siste saker

Mest lest nå
Les mer