Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Karl Lagerfeld mener Brexit er bøndene sin skyld

Screen Shot 2016-06-27 at 15.48.25

Foto via Instagram

Fredag forrige uke slapp nyheten om at majoriteten av Storbritannias befolkning ønsker å forlate EU. Dette skapte et kraftig børsfall og pundet er nå på sitt laveste på flere tiår. Selv om det vil ta litt tid før Brexit vil skje i praksis, har mange innen moteindustrien tenkt på hva som vil bli konsekvensene.

London er en av de største motehovedstaden i verden, og moteindustrien bidro med omtrent 324 milliarder til den britiske økonomien i 2014, ifølge Business of Fashion.

Karl Lagerfeld luftet tankene sine om Brexit på Dior Homme sin motevisning i Paris denne helgen.

– Se hvem som stemte, det var de på landet, storbyene ville ikke dette i det hele tatt! Jeg tror ikke det vil fungere, de må kanskje ha en avstemning til. Jeg tror ikke dette er en god ide. Analysene av avstemningen viser at det er en dårlig avgjørelse. Vi trenger ikke å si så mye mer om det, fortalte han til AFP.

Det var ikke bare Karl Lagerfeld som ble skuffet. En undersøkelse gjort av The British Fashion Council i forkant av resultatene viste at 90% av britiske designerne ville at de skulle forbli i den Europeiske Unionen.

Andre innen bransjen som har uttalt seg om temaet er blant annet Jonathan Anderson, designeren bak J.W. Anderson.

– Dette er en trist dag. Jeg blir fortvilet over at det må ha kommet til dette punktet, fortalte designeren da nyheten kom ifølge Dazed.

Les også: Qatars kongefamilie har kjøpt opp Balmain

Les også
Bella Hadid er kåret til den mest stilfulle personen på planeten

Siste saker

Mest lest nå
Les mer