Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Kanye West saksøkes av David Casavant Archive
Foto: MEGA/GC Images

Kanye West saksøkes for millioner av David Casavant Archive

Men ser ut til å ignorere søksmålet.

Arkivet til motestylisten David Casavant, som består av sjeldne og ettertraktede plagg som lånes ut til kjendiser og designere, saksøker nå Kanye West.

Ifølge Hypebeast skal søksmålet dreie seg om at 45-åringen angivelig ikke har returnert en rekke plagg og i tillegg har ubetalte leieavgifter.

Kanye West skal ha lånt 13 plagg i februar 2020, som han enda ikke har levert tilbake.

Han skal også ha sluttet å betale ukentlige leieavgifter fra oktober samme året.

I søksmålet står det blant annet at «saksøkte ikke har svart på saksøkers mange henvendelser om saksøktes ubetalte saldo og de manglende gjenstandene, og henviser saksøker til personer uten kunnskap eller myndighet til å løse tvisten. Eller råder saksøker til å sende forespørsler til inaktive e-postkontoer».

David Casavant Archive ber om at West betaler 221 810 dollar i ubetalte leieavgifter og 195 100 dollar for å erstatte plaggene han ikke har levert tilbake. Det tilsvarer omtrent 4,2 millioner norske kroner.

Gjenstandene Kanye West har lånt skal være svært sjeldne.

«Gjenstandene er alle sjeldne, anerkjente plagg verdsatt for deres sjeldenhet og betydning i motehistorien» står det blant annet i søksmålet.

Det kommer også frem at plaggene skal være uerstattelige, og at erstatningsgebyrene reflekterer tap av fremtidig leie, lånemuligheter, publisitet og tapt verdi for arkivet som helhet.

Kanye West skal ha vært en viktig del av David Casavant Archive sin suksess. Og sistnevnte skal blant annet ha bidratt med konsulent- og utleietjenester for Yeezy siden 2014.

Les også
5 norske designere som har gjort hobbyen sin til business på Instagram

Les også: Hailey Bieber saksøkes: – Jeg skjønner det godt

Siste saker

Mest lest nå
Les mer