Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Rihanna vil ta body glitter tilbake, men forskerne vil forby det

Kan Rihanna ta body glitter tilbake?

Trenden forskerne vil forby.

Det er ingen hemmelighet at så godt som alt Rihanna tar i blir til gull. Nylig lanserte hun det seneste tilskuddet under «Fenty»-paraplyen, undertøyskolleksjonen «Savage» som allerede har fått massiv oppmerksomhet blant annet på grunn av sitt brede utvalg av størrelser. Fra tidligere har hun gjort stor suksess med skjønnhetsmerket «Fenty Beauty».

Nå kan det virke som om Rihanna prøver å ta body glitter tilbake – trenden som stod sterkt på 90-tallet, men som har vært mer eller mindre død og begravet siden.

Fentys glitter kommer i to utgaver; «Body Lava» – en flytende highlighter med glitter-effekt og «Fairy Bomb» – en pudderpuff med glitter. Rihanna teaset selv produktene via «Fenty Beauty» sin Instagram-konto i en rekke bilder og videoen «alle» snakker om.

Potensiell miljøfare

Men det er ikke alle som er like begeistret for gufset fra fortiden. Allerede i fjor gikk en rekke forskere ut med en oppfordring om å forby glitter.

De aller fleste glitter er laget av plastikk, og de små partiklene gjør det til en potensiell miljøfare, spesielt for havet, skriver Independent.

«Når man tenker på glitter tenker man kanskje først og fremst på fest og moro, men glitter omfatter også kosmetisk glitter – den mer vanlige typen som man kanskje ikke er like bevisst på», sier Dr. Trisia Farrelly, miljøantropolog ved Massey University i New Zealand til avisa.

«Å unngå kosmetisk glitter og mikroplast bør være en ‘no-brainer’», legger hun til, og mener ansvaret først og fremst ligger hos produsentene som må velge andre alternativer.

Lanserer bioglitter

Det massive fokus på plast har fått aktører til å tenke nytt.

Nå lanserer norske Eco Lovers et kosmetisk bioglitter som et alternativ til miljøskadelig plastglitter.

Les også
Nå er det ikke lenger gratis å returnere klær til Zara

Fordelen med bioglitter er mange, forteller daglig leder og eier av Eco Lovers Charlotte Bakke til Melk & Honning; det er biologisk nedbrytbart, økologisk, ikke testet på dyr, vegansk og fri for parabener og antimon.

– Det finnes enorme mengder glitter i verden, og dette glitteret forsvinner ofte ut i havet. Da jeg oppdaget at noen hadde utviklet et biologisk glitter var min første tanke; hvorfor i alle verden er ikke dette tilgjengelig for oss forbrukere? Da tok jeg likeså godt saken i egne hender, sier Bakke.

Resultatet er det miljøvennlige kosmetikkmerket Glitter Eco Lovers. Glitteret kan brukes i ansiktet, håret og på kroppen, og blir primært produsert av eukalyptustrør laget av en spesiell bio-nedbrytbar film avledet av bærekraftig og miljømessig høstet tremasse.

Åpningsbilde: Fenty Beauty

Les også: M&H skjønnhetsfavoritter: lip gloss

Siste saker

Mest lest nå
Les mer