Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Diesel får Glenn Martens som ny kreativ leder
Den italienske denim-giganten sliter med å holde seg relevant. Foto: Yuriko Nakao/Getty Images

Diesel henter inn Y/Projects Glenn Martens som ny kreativ leder

Diesel legger kabalen på nytt. Kan det redde det stadig mindre relevante motemerket?

Diesel har utpekt Y/Project-designer Glenn Martens som sin nye kreative leder. Det melder internasjonale motemedier for få minutter siden.

Martens vil fortsette i sjefsstolen også hos Y/Project, sier en talsperson for motegruppen OTB med Diesel-grunnlegger Renzo Rosso i spissen.

Glenn Martens etter Y/Project-visningen under moteuken i Paris i mars. Foto: Thierry Chesnot/Getty Images

Det er ikke første gang de to har slått hodene sammen. Diesel har tidligere samarbeidet med Y/Project-designeren på sin Red Tag-linje.

Det italienske denim-merket har lenge slitt både økonomisk, men også med å holde seg relevant i markedet. Rosso har den siste tiden hatt fokus på Diesel, som tidligere i år ansatte Massimo Piombini som ny CEO, skriver Business of Fashion.

Martens er opprinnelig fra Brugge i Belgia. Han er utdannet fra Royal Academy of Fine Arts i Antwerpen, og har jobbet med blant andre Jean Paul Gaultier. Martens startet sitt selvtitulerte motemerke i 2012. Det gjorde sin debut under moteuken i Paris, men forsvant tre sesonger senere. Etter å ha jobbet som Y/Projects kreative leder og grunnlegger Yohan Serfatys høyre hånd, tok han over roret da Serfaty døde i 2013. Nå skal han altså sitte i sjefsstolen ved både Diesel og Y/Project.

Les også: Dette skal FWSS-designeren gjøre nå

Siste saker

Mest lest nå
Les mer