Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Vurderer du gi en erotisk julegave i år? Vi har spurt Kondomeriet om råd. (Foto: Instagram @satclines)

Årets beste, dristige julegaver fra Kondomeriet

Harde pakker er alltid populært.

Det er kanskje vanskelig å vite hva du skal kjøpe i julegave til din kjære – i år som i fjor? Du er ikke alene. En jungel av valg, tips og tilbud, toppet av følelsen av at «alle har alt», gjør det vanskelig å velge.

En julegave som kanskje ikke nødvendigvis har vært oppe til vurdering enda, er en erotisk julegave. Men det bør du slettes ikke utelukke.

Vi i Melk & Honning er nysgjerrige på julegaver av det mer dristige slaget, og har spurt ekspertene om tips. Hva gir man?

Erotiske julegaver blir mer og mer populært, forteller Renate Jansson, salgs- og markedskoordinator hos Kondomeriet. Det tror hun handler om at et sexleketøy er mer enn bare en materiell gave.

– Opplevelser står høyt på ønskelisten for mange, og hva er vel bedre enn å gi bort en orgasme i julegave? spør hun.

– En erotisk julegave er også perfekt å gi bort til partneren fordi det også blir en gave til seg selv, da det er noe man kan utforske sammen. Og tiden du bruker sammen med personen du gir gaven til, er tross alt minst like viktig som selve gaven, minner Jansson om.

– Oppfordrer flere kvinner

Det kommer kanskje ikke som et sjokk: men julehøytiden er høysesong for Kondomeriet. Du trenger ikke føle at du er alene om å ta julehandelen til erotiske høyder, med andre ord.

– Julerushet merker vi godt, både på nett og i alle våre butikker, bekrefter Jansson.

En annen tendens som blir tydelig, er at det er flest kvinner som skal motta disse gavene. Menn er altså generelt flinkere enn kvinner til å handle erotiske overraskelser.

Les også
Komfortable og stilige back to work-antrekk

– Vi ønsker å oppfordre flere kvinner til å unne mannen et sexleketøy denne julen – det er jo også perfekt å gi bort i gave til mannen som har «alt», og som kun har sokker og verktøy på ønskelista? Bytt ut verktøy til garasjen med verktøy til sengekosen, råder hun.

Kondomeriet opplevde en skikkelig korona-boost – men allerede før den tid var det blitt vanligere og vanligere å kjøpe sexleketøy i gave, forteller Renate Jansson. (Foto: Kondomeriet)

Det betyr ikke nødvendigvis at kvinnene glimter med sitt fravær hos Kondomeriet. Heldigvis. Faktisk, bidro kvinnene godt til Kondomeriets pandemiboost.

– Kategorien sexleketøy for kvinner, med bestselgeren Womanizer i spissen, nærmest fløy ut av butikkene raskere enn vi fikk de inn på lageret!

Jansson kan fortelle at salgsøkningen har vært god de siste fem årene, også før pandemien som forøvrig brakte med seg salgsrekorder gjennom hele 2020. Den generelle økningen ser ut til å være uavhengig av alder.

– Det kan være et resultat av mer åpenhet i samfunnet generelt, mer tilgjengelig og ufarliggjørende informasjon i media, og at det er mer oppmerksomhet rundt det å ta ansvar for egen seksualitet og helse, tror Jansson.

Også menn blir ivrigere. Kondomeriet kan vise til en sterk økning sexleketøy for menn – og også en tendens til frekkere sexleketøy.

– I fjor var det mange som fikk en deilig førjulstid! Og vi er helt sikre på at det vil vibrere under juletrærne i de norske hjem i år også.

I alle fall om man skal måle etter hvor mange julegaver de pakker inn i butikkene om dagen. Jansson er overbevist om at stadig flere nordmenn, uavhengig av alder og sivilstatus, velger å gå for en erotisk julegavevariant. Til seg selv, som en vennegave eller til kjæresten.

Les også
Ekspertenes beste tips til hudpleie etter sommerferien
Kondomeriet kan bekrefte at mange setter pris på dristige julegaver. (Foto: Instagram @satclines)

– Ikke alt må under juletreet

Du trenger ikke nødvendigvis stresse over negativ respons på en erotisk julegave. Ifølge Jansson, er dette noe svært mange setter pris på. Det er definitivt en gave som skiller seg ut i mengden – og det er vel positivt?

– Ofte kan det være noe man har hatt lyst på, men som man ikke har kunnet prioritere å bruke penger på, eller ikke har turt å kjøpe til seg selv, og da passer det jo utmerket å få det i gave!

Likevel er det særlig én ting du bør vurdere nøye når du kjøper en erotisk gave. For det er ikke bare hva som er viktig, men også hvordan.

– Ikke alle julegaver behøver å ligge under juletreet, og en erotisk julegave er kanskje en av dem. Det er nok ikke alle som ønsker å åpne en rosa dildo foran bestemor, svigerfar eller andre i familien, sier Jansson.

Hun tipser om å gi det til kjæresten som en morgengave, eller når juleroen har senket seg. Skal du gi noe erotisk til en venninne eller venn, foreslår hun å for eksempel åpne hverandres julegaver sammen før selve julaften, eller rett og slett spare gaven til nyttårsfesten!

7 gavetips fra Kondomeriet:

Jansson kan tipse om flere forslag til julegaver. Eventuelt kan du rett og slett styre unna sexleketøyene, og heller vurdere lekkert undertøy eller diverse gavesett. Eller kanskje gi nyeste og oppgraderte versjon av et sexleketøy som partneren eller vennen din allerede har?

Womanizer Liberty

– Definitivt årets mest populære julegave til henne, sier Jansson.

Les også
Derfor er Devon Ross motebransjens nye yndling
Womanizer Liberty. (Foto: Kondomeriet)

Arcwave Ion

– Årets mest populære julegave til han. Det er på mange måter mannens svar på Womanizer, og lar mannen få oppleve en ny måte å onanere på – med kraftigere orgasmer enn han har kjent tidligere, forklarer hun.

We-Vibe Rabbit vibrator Nova 2

– En kundefavoritt, som er like fin å gi bort i gave til kjæresten som til en singel venninne. Rabbitvibratoren har flere spennende bruksområder og gir mye sexleketøy for pengene.

Mio penisring

– En vibrerende penisring som kan brukes både alene og med en partner.

Arcwave Ion til han. (Foto: Kondomeriet)

Tango Corrida massasjestav

– Denne er ny av året, men har allerede blitt en bestselger. Massasjestaven gir nemlig to sexleketøy i ett, og kan brukes både på ømme skuldre, på klitoris eller i skjeden, forteller Jansson.

We-Vibe Chorus

– Dette er årets mest populære julegave til kjæresten. Denne parvibratoren brukes under samleiet, og er minst like mye en gave til seg selv!

Orgasmekrem

– Denne kan være en super julegave til både kvinner og menn. Her gir man faktisk bort orgasmer på flaske!

Les også:  Gi get-away i julegave? 11 norske hotell vi drømmer om

Siste saker

Mest lest nå
Les mer