Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde via Instagram @j.crew

J. Crew søker konkursbeskyttelse

Har slitt i lang tid med å fornye seg i takt med forbrukerne.

At pandemien har gått kraftig utover den globale motebransjen er nå gammelt nytt. Norske Riccovero har gått konkurs, designere her til lands melder at 90 prosent av innkjøperne trakk seg grunnet korona og den amerikanske kleskjeden Neiman Marcus er nære på å gå dukken.

Nå midt i koronakrisen står også J. Crew på randen av konkurs.

Den amerikanske motegiganten ble etablert på slutten av 40-tallet, men tok likevel ikke av før på 80-tallet da shopping fra kataloger ble en greie. De siste årene har selskapet slitt, og stadig byttet ledere i et desperat forsøk på å få pilene til å peke oppover igjen.

De har per nå 506 butikker i seks land, inkludert 76 i Japan.

The New York Times kan melde at eierne nå har gitt over kontrollen til kreditorene, som vil omgjøre selskapets gjeld på utrolige 1,6 milliarder dollar – tilsvarende 17 milliarder norske kroner – til egenkapital, for å forsøke å redde stumpene. J. Crew-gruppen vurderer også å la merket Madewell, som de også eier, børsnoteres. Dette for å i større grad kunne tjene penger på sistnevnte, og da igjen kunne betale tilbake noe av den enorme totale gjelden gruppen sitter med.

Den amerikanske avisen forteller at selskapet i lang tid har slitt med å fornye seg i takt med forbrukernes endrede smak.

Dette etter at J. Crew hadde en voldsom oppgang i 2008, etter at Michelle Obama flere ganger valgte å ikle seg merket. I 2011 ble de også det aller første «billige», masseproduserte merket til å figurerer på programmet til moteuka i New York. Dette var mye grunnet merkets daværende sjef, Jenna Lyons, som klarte å transformere merket til å bli klart mer motete enn det i utgangspunktet var.

I 2017 var leken over for Lyons, som etter flere år med synkende salgstall, ble sagt opp. Siden den gang har J. Crew ikke klart å hente seg inn igjen.

Les også: Lindex-eier nær konkurs

Siste saker

Mest lest nå
Les mer