Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Ellie Goldstein i Glamour magazine
Ellie Goldstein. Foto: Polly Hanrahan

Ellie Goldstein til Melk & Honning: – Jeg er en veldig selvsikker og utadvendt person, og folk elsker energien min

Modellen med Downs syndrom ønsker å gjøre en forskjell i motebransjen.

De siste årene har mangfold kommet på agendaen i motebransjen, spesielt når det kommer til inkludering av ulike etnisiteter og kroppsfasonger. Man har likevel enda ett stykke å gå når det gjelder å la spesielt funksjonsnedsatte få komme inn i varmen.

Men nå gjør en modell med Downs syndrom braksuksess. Ellie Goldstein har nemlig på kort tid gjort kampanjer for Gucci og MyTheresa, blitt intervjuet av Vogue Italia og vært på forsiden av magasinet Glamour.

– Da jeg var liten drømte jeg alltid om å bli kjendis og modell når jeg ble stor, forteller Ellie Goldstein til Melk & Honning.

– Jeg trodde det var mulig og ga aldri opp håpet.

Les også: Gina Tricot slipper jeanskolleksjon for rullestolbrukere

Overveldende å se seg selv på forsiden av et magasin

Briten har ifølge Glamour hatt en kjærlighet for dans og drama hele livet. Hun har vært med i produksjonen på The Royal Albert Hall og The Royal Opera i London fra hun var liten, i tillegg til at hun har figurert i TV-reklamer, blant annet en fra Nike.

De siste tre årene har 18-åringen vært tilknyttet modellbyrået Zebedee. Det var likevel da hun ble scoutet via Instagram av Guccis folk at ting virkelig tok av. Ifølge Goldstein er utvilsomt den shooten blant de foreløpige høydepunktene i karrieren.

– Men det var også utrolig overveldende å se meg selv på forsiden av Glamour.

Hun sier det hadde betydd mye for henne om hun hadde sett noen med Downs syndrom på forsiden av et magasin da hun vokste opp.

– Jeg hadde blitt så glad og stolt deres vegne.

Ellie Goldstein på forsiden av Glamour Magazine
Ellie Goldstein på forsiden av Glamour. Foto: Polly Hanrahan

– Jeg håper jeg kan jobbe som modell lenge, og bli kjent over hele verden

Hun kan fortelle at hun heldigvis ikke har fått noen dårlige tilbakemeldinger eller møtt på noe særlig motstand enda i bransjen.

– Jeg er en veldig selvsikker og utadvendt person, og folk elsker energien min!

Som en av svært få modeller med Downs syndrom, ønsker Goldstein å gjøre en forskjell.

– Nå har jeg jo allerede jobbet for Gucci. Jeg håper at flere merker vil booke meg nå.

Den store drømmen er å være modell for de store motehusene, på forsiden av magasinene og kanskje til og med gå på catwalkene.

– Jeg håper jeg kan jobbe som modell lenge og bli kjent over hele verden. Og å få mulighet til å reise, avslutter hun.

Les også: Rihanna og Savage x Fenty hylles for mangfold

Bilde av Ellie Goldstein for Gucci
Ellie Goldstein for Gucci. Foto: David PD Hyde

Siste saker

Mest lest nå
Les mer