Instagram har skrudd av likes i Norge

Nå har det også kommet til Norge.

Det har lenge vært stor spenning knyttet til Instagrams testing av skjulte likes-tall.

Instagram har allerede gjennomført en lignende studie i Canada, Australia, Japan, Brasil og Irland – og nå nylig i USA. Reaksjonene har vært blandet. Mens noen mener dette slår uheldig ut for spesielt influencere, ønsker andre endringene varmt velkommen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag kveld var likes skjult også for enkelte norske kontoer, blant annet Melk & Honning.

Instagram-direktør Adam Mosseri forteller at årsaken til at de nå tester ut en funksjon som skjuler til likes er av hensyn til yngre brukere.

– Ideen er å fjerne presset fra Instagram, å få det til å handle mindre om konkurranse og gi folk mer rom til å fokusere på ting de elsker, ting som inspirerer dem, forteller Mosseri.

Nicki Minaj: – Tviler på Instagrams intensjoner

Instagram: @nickiminaj


Blant de største kritikerne av den nye funksjonen er Nicki Minaj. Hun mener at fjerning av likes først og fremst handler om penger for Instagram og eieren Facebook, som ønsker å gjøre det vanskeligere for folk å tjene penger via plattformen.

– Jeg kommer ikke til å poste noe mer etter denne uken fordi de fjerner likes, skrev Nicki Minaj på sin Instagram-konto da det ble kjent at selskapet nå fjerner likes i USA tidligere denne uken.

Les også: 730 snakket med 5 influencere om hva som skjer hvis Instagram fjerner visning av likes.

Instagram har forøvrig nylig gjort flere endringer, blant annet introdusert en algoritme for å sensurere støtende kommentarer eller bilder samt et verktøy som lar brukere rapportere falske nyheter