Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Insider-tipsene til Paris - Melk & Honning

Insider-tipsene til Paris: Torunn Myklebust

Printdesigneren deler sine favorittadresser.

Planer om å bestille sommerferien snart? Frem mot sommeren snakker Melk & Honning med norske insidere i motemetropoler rundt om i verden som deler sine tips til byen de kjenner ut og inn som sin egen bukselomme.

Torunn Myklebust deler sin insider-tips til Paris

Torunn Myklebust

Torunn Myklebust startet designstudioet «No More Mondays» sammen med Brede Rørstad. Sammen leverer de print og printkonsept til det internasjonale motemarkedet, og har jobbet med navn som Givenchy, Balmain, Roberto Cavalli og Alexander McQueen i tillegg til egne prosjekter og collabs. De to bor og arbeider i bydelen Belleville i Paris.

– For oss handler helg i Paris om å nyte byen sammen med gode venner, og gjerne ved et bord med god mat og vin, forteller Torunn til Melk & Honning. 

Her er hennes beste tips til Bellevilles spisesteder, restauranter, cafeer og barer. 

Er man tidlig nok ute (eller har tålmodighet til å vente) så start med frokost på «Holybelly» ved Canal St. Martin. Amerikansk frokost med en vri og superhyggelig betjening. Bonus: De har god kaffe.

Ellers er en croissant og en kaffe på et hvilket som helst gatehjørne en fin start på dagen.

Holybelly i Paris

«Holybelly»

Spis lunsj på «Aux Deux Amis» på Rue Oberkampf – aller helst setter du deg i baren og ber om en «pichet» med vin til de mange smårettene.

Dra videre på shopping i Le Marais eller rusle til Canal Saint Martin og ta en kaffe eller et glass på «La Fontaine de Belleville», akkompagnert av live jazz (hver lørdag fra kl.16). Litt lenger ned mot Canal St Martin finner du «Le Carillon Paris» – en favoritt for et glass utenfor etter en lang dag. Er været bra kjøp med et stykke ost og en baguette fra markedet og ha piknik ved kanalen.

Spaser videre til Belleville, og ta en øl på «Aux Folies». Der er det alltid masse liv, men som regel finner betjeningen et ledig fortausbord på få minutter.

Les også
11 danske moteprofiler du bør følge på Instagram

Rett rundt hjørnet ligger restauranten «Le Grand Bain» perfekt for å dele noen småretter til middag. Her kan man få franske klassikere som snegler, endives, tartar og andre sesongbaserte retter.

La Fontaine de Belleville i Paris

«La Fontaine de Belleville»

Andre alternativer i området er «Le Cave à Michel», «Chateau Briand», og «Le Baratin».

«Cave Michele» er en av våre absolutte favoritt vinbarer som også har fantastiske småretter. De har kun ståplasser, så no heels, men fantastisk stemning. «Chateau Briand» for ekstravagant tasting-meny og naturvin, (man kan kun bestille bord til første seating, til andre seating må man stå i kø. Kommer du kl 21.00 burde du være garantert plass etter et glass i baren.) «Le Baratin» er en skjult bistroperle med fokus på tradisjonell fransk mat (husk å bestille bord noen dager i forveien).

Combat Bar i Paris

«Combat»

Videre passer det bra å fortsette rett opp bakken til «Combat» (like ved der Édith Piaf ble født), som har Bellevilles beste cocktails. Og derfra er veien kort til toppen av Parc de Belleville med en av de fineste utsiktene over Paris. (Fra kl 21 og hver hele time glitrer hele Eiffeltårnet og utsikten er perfekt herfra).

Kvelden kan man avslutte på en av de mange lokale barene i gatene der, eller på klubb på «La Bellevilleoise» som holder det gående til tidlige morgentimer.

Andre lokale favoritter:
«Chambre Noire» (naturvin og mat), «Martin» (bar, restaurant), «Le Clown Bar» (middag), «Le Mauri7» (bar).

Siste saker

Mest lest nå
Les mer