Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Insider-tipsene til Palma: Charlotte Ekholt

– Jeg dro dit første gang med jentegjengen i 2013, og jeg forelsket meg.

Charlotte Ekholt

Planer om å forlenge sommerferien? I sommer snakker Melk & Honning med norske insidere i motemetropoler rundt om i verden som deler sine tips til byen de kjenner ut og inn som sin egen bukselomme.

Charlotte Ekholt har jobbet i PR for Dior, Mardou&Dean, Louis Vuitton og Google og som modell. Nå driver hun advokatselskapet Torneus med ektemannen sin. Hun elsker å reise, og en av favorittene er Mallorca. Her er hennes beste tips til Palma.

Palma er en helt nydelig by, som passer like godt til vennetur som til kjærestetur. Jeg dro dit for første gang med jentegjengen i 2013, og jeg forelsket meg. Kombinasjonen av storby med kultur, gode restauranter og shopping, samtidig som du også får sol og bading, er uslåelig, sier Charlotte.

Mitt første råd er å leie el-sykler – da kan du komme deg langt av gårde, uten at du føler du er med på Tour de France. Det er veldig vakkert langs kysten. Vend snuten mot Portals Nous, og oppdag små gjemte perler av noen strender på veien. Spis lunsj på det nyåpnede hotellet Iberostar Grand Hotel Portals Nous eller Roxy beach, en liten strandrestaurant rett ved havet med god stemning.

Unn deg en dag på beach club! Det er et hav av standklubber i Palma.

Mine favoritter er Purobeach Illetas eller Mhares Sea Club. Sistnevnte ligger på toppen av en klippe med utsikt over havet. Det koster litt, men det er verdt å gjøre en dag hvis du skal kose seg litt ekstra.

Om du vi ha skikkelig party på dagen er Nikki Beach et godt alternativ.

En tur til Spania blir jo ikke komplett uten å ha spist tapas. Jeg anbefaler La Bodeguilla og Tast Club for den beste tapasen i byen, husk å reservere bord så du slipper å vente i lang kø.

Palma har et utrolig utvalg av gode restauranter, om du er like glad i italiensk mat som meg, anbefaler jeg magiske Il Paradiso i Cala Major. Den ligger ti minutter utenfor sentrum, og har like nydelig interiør som meny. Den passer perfekt for en middag med din kjære. Prøv trøffelpastaen!

Ritzi som ligger i Puerto Portals yachthavn er også verdt å nevne. Her må du også hoppe i taxi, men er et av de beste stedene både for people watching og italiensk mat.

Bar Cuba sin takterrasse er det perfekte stedet å avslutte kvelden, de har en rå cocktailmeny og en takterrasse som er verdt et besøk. Es Baluard Lounge på toppen av Museet for moderne kunst midt i byen, har en nydelig terrasse der du kan nyte solnedgangen med utsikt til katedralen og havnen.

For en drink før middag (eller stopp på vei hjem fra sykkeltur), anbefaler jeg hotellet Hospes Maricel, et av de flotteste hotellene på hele øya. Det er ti minutter med taxi fra sentrum, men det er det verdt. De har en fantastisk martini.

Palma har også gode shoppingmuligheter. Gå ned handlegaten Av. De Jaume III – her ligger alt fra spanske Uterque til Louis Vuitton.

Det er også mange fine små klesbutikker, kafeer og vinbarer mellom Born og Plaza Major. Når du er lei av shopping kan du gå innom den gotiske katedralen som ligger midt i byen. Det tok 400 år ferdigstille konstruksjonen, og den kjente arkitekten Gaudí har redesignet deler av interiøret – den må sees.

Roxy Beach Club

Alle bilder via Charlotte Ekholt

Siste saker

Mest lest nå
Les mer