Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Ingen slår Dior på Forbes-liste

Den årlige listen over verdens 2000 største selskap er her.

Forretnings- og finansmagasinet Forbes publiserer årlig en rekke ulike topplister, blant annet den velkjente kåringen over verdens rikeste mennesker. En annen av deres lister som det knyttes en viss forventning til er den over verdens aller største selskaper.

I år toppes listen av firmaet ICBC, Industrial and Commercial Bank of China, som tjente utrolige 1300 milliarder norske kroner; En god det større enn det norske oljefondet.

Man må ned til plass 150 for å finne den første bedriften i forbindelse med mote. Og, overraskende nok er det ikke mote konglomeratet LVMH, Kering-gruppen, eller Inditex, som eier Zara, man finner der, men Christian Dior. Ifølge Forbes hadde det tradisjonsrike motehuset en inntjening i 2017 på hele 396 milliarder kroner.

Fashionista.com skriver at mye av årsaken til Dior’s fantastiske fjorår er at LVMH kjøpte opp den siste bolken aksjer de ikke eide i motehuset, i tillegg til å overta kontrollen for Dior Couture. Dette betalte de i dyre dommer for; rettere sagt i overkant av 100 milliarder kroner. Dior kunne altså le hele veien til banken.

FEMINISME – Sjefdesigner Maria Grazia Chiuri har siden hun ble ansatt i 2016 bragt med seg feministiske verdier inn i det tradisjonsrike merket.

Andre motenavn på lista er blant andre Nike på 344. plass, med en årlig inntjening på 285 milliarder kroner, Kering-gruppen – som blant annet eier sterkt hypede Gucci – på 349. plass med 141 milliarder kroner (men hele 200 milliarder kroner i andre verdier), og Adidas på 457. plass, med 200 milliarder kroner i salg i fjor.

Les også
Toppliste: Vesker til skolestart

Når det kommer til nettbutikker som også selger moteartikler finner man selvfølgelig navn enda høyere opp på lista; Amazon – som eies av verdens rikeste menneske Jeff Besoz – ligger på en 53 plass, mens Alibaba ligger på plass 81.

Det er forøvrig ni norske bedrifter på lista, blant annet Storebrand, Telenor og DNB.

Bilder: Via Hong Kong Tatler og Lagalleria.am

Les også: Dette er motenavnene på Forbes riking-liste

Siste saker

Mest lest nå
Les mer