Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Elisabeth Stray Pedersen
Foto: Silje Skarra

Ikke videre for Elisabeth Stray Pedersen

Finalistene til den internasjonale moteprisen er klare.

Tidligere i sommer kunne Melk & Honning melde at den norske designeren Elisabeth Stray Pedersen med sitt merke ESP var nominert til The Woolmark Companys «The Woolmark Prize».

Den internasjonale moteprisen deles ut for syvende året på rad, og har som hensikt å støtte opp under unge og lovende designere med et kommersielt potensiale og fokus på ull.

Nå er finalistene klare, men det ble ikke helt til topps for Stray Pedersen denne gang. 

– Nominasjonen betyr svært mye særlig siden vi er spesialisert på yttertøy i ull, hvor tekstilene faktisk er Woolmark-sertifisert, sa Stray Pedersen til Melk & Honning tidligere i år.

Elisabeth Stray Pedersen og hennes ESP er nominert til internasjonale motepris

ESP-kolleksjonen som ble vist under Oslo Runway og nominert til moteprisen

Over 300 designere søkte om å få være med i konkurransen, men bare 42 gikk videre. Disse ble håndplukket av en jury bestående av blant andre Tim Blanks fra Business of Fashion, Jefferson Hack som er grunnlegger av Dazed Media, duoen bak Instagram-suksessen Diet Prada, Tony Liu og Lindsey Schuyler, motejournalist Colin McDowell og sjefredaktør ved tyske Vogue, Christiane Arp.

De fire designerne som gikk videre til finalen er Brandon Maxwell, Albus Lumen, Colovos for kvinner og Willy Chavarria for menn. Det melder WWD.

Det var kolleksjonen som ble vist under Oslo Runway i januar i Stray Pedersens eget produksjonslokale og fabrikk på Økern i Oslo som ble sendt inn til konkurransen. Hvem som gikk videre til finalen ble avgjort i London tidligere denne måneden. Selve finalen er først i januar 2019.

Finalistene får alle tildelt 70.000 australske dollar, noe som tilsvarer rundt 430.000 norske kroner til å utvikle en kolleksjon til finalen, samt tilbud om å møte en rekke viktige innkjøpere.

Tidligere har den norske designer-duoen Alexander Helle og T-Michael samt Nina Skarra blitt nominert til prisen.

Hovedbilde: Silje Skarra

Les også: I studioet til: Elisabeth Stray Pedersen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer