Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
5 steder for julebrunch som ikke er så julete
Fra Marie Antoinette.

Fire ikke fullt så julete julebruncher i Oslo

Litt lei julemat allerede, kanskje?

Katla

Foto: Katla

I et uslipt lokale med raus takhøyde på Tullinløkka i Oslo sentrum finner du Katla. Den islandske superkokken Atli Mar Yngvason jobbet tidligere på ikoniske Pjoltergeist som nylig stengte dørene – men som er åpnet igjen i ny drakt. Nå styrer han kjøkkenet på Katla, hvor han ofte lager mat med inspirasjon fra alle verdenshjørner. Som restauranten sier selv:

«På kjøkkenet jobber det kokker fra Venezuela, Panama og Østerrike, og menyen kan inneholde alt fra shawarma og takoyaki til grillet piggvar, grisehodetaco og kamskjell».

Åpent fra klokken 13 på lørdager.

Bygdøy Allé 3

Foto: @ba3.no

Ok, så har det fått litt blandede kritikker, men det er ikke til å stikke under stol at Bygdøy Allé 3 på Frogner er alle influenceres våte drøm. Hver lørdag i desember inviterer de til brunch med soul, jazz og funk på vinyl. På menyen står klassikere som Eggs Royal og avokadotoast (selvsagt), spekemat og amerikanske pannekaker, samt østers og carpaccio. Perfekt for en Instagram-vennlig brunch, og ikke minst et velkomment avbrekk fra julemusikken.

Lørdager i desember fra klokken 12.

The Hub + Oslo Raw

Foto: @clarionthehub

Stordalens nye og hippe Clarion Hotel The Hub har slått seg sammen med den populære kaféen Oslo Raw for et eksklusivt brunchkonsept – en egen vri på det klassiske erkebritiske afternoon tea-ritualet.

Det betyr fingermat av like typer på høye kakefat, raw cakes, økologisk te og annet snadder du nyte med god samvittighet til byens kanskje fineste utsikt – på toppen av Jernbanetorget.

Lørdag 14. desember fra klokken 12.

Girotondo

Foto: @girotondo

Denne italienske perlen kom inn som et friskt og etterlengtet pust på Youngstorget i fjor med lekre marmorbord hvor man blir sittende tett i tett med nabogjestene, autentisk stemning og ikke minst fantastiske Antonella fra Italia som servitør.

Les også
Butter Board går viralt på TikTok

Er du lei den kalde, grå vinteren i Oslo kan du drømme deg bort til varmere strøk med alt fra marinerte artisjokker og capresesalater til bruschetta og pizza – og noe godt i glasset.

Åpent fra klokken 13 fredager til søndager.

Les også: 6 tradisjonelle julebruncher i Oslo

Siste saker

Mest lest nå
Les mer