Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Hyller norsk mote med eget arrangement

Anne Karine Thorbjørnsen, Michael Olestad og Haik viser sine kommende kolleksjoner.

Det er ingen hemmelighet at norsk mote er på vei opp og frem. For å rette fokus på norsk mote og design inviterer Klarna, i samarbeid med Melk & Honning og produksjonsbyrået 8392, til et stort mote-event 8. mars på Sentralen i Oslo.

Her vil de norske designerne Anne Karine Thorbjørnsen, Michael Olestad og Haik vise sine kommende kolleksjoner.

– Norsk mote begynner å bli tatt på alvor – også internasjonalt. Vi syntes vi det er viktig å bidra til at norske motedesignere får en lokal plattform å vise seg frem på, sier Sindre Olsson, markedsansvarlig for Melk & Honning. 

– En stor del av de 4500 norske nettbutikkene Klarna samarbeider med tilhører mote-, skjønnhet- og livsstilsegmentet. Det føles derfor riktig og naturlig å sette fokus på noen av de mest spennende designerne som finnes i Norge. Med plattformen Smoooth Runway ønsker vi å gi utvalgte norske designere en scene for å vise frem sine siste kolleksjoner for et bredt publikum. Vi vil lage et smoooth event som hyller norsk mote og bransjen generelt, sier markedsdirektør i Klarna, Thomas Elvestad.

De tre designerne representerer alle en ny bølge innen norsk mote, og har fått oppmerksomhet både her hjemme og internasjonalt.

– Mote- og retailsegmentet er i rask endring. Michael Olestad, HaiKW/ og Anne Karine Thorbjørnsen går i bresjen for en ny generasjon klesdesignere med et tydelig og særegent DNA. Fredag 8. mars får de muligheten til å nå et bredere publikum, samt sette kolleksjonene sine i ny kontekst, sier Jostein Wålengen, daglig leder i PR- og produksjonsbyrået 8392.

Både Thorbjørnsen, Olestad og Haik-duoen er tidligere vinnerne av Bik Bok Runway Award som arrangeres under Oslo Runway med mål om å løfte frem og anerkjenne unge designtalenter. Oslo Runway arrangeres til vanlig i februar, men har denne sesongen tatt en pause for å videreutvikle konseptet i forkant av en ny sesong i august i år.

– Oslo Runway synes det er positivt at andre aktører ønsker å støtte norsk mote, og vi heier på dem som ønsker å skape oppmerksomhet og synliggjøre norsk design. Vi gleder oss til å hva de tre designerne vil vise 8. mars, sier Ditte Kristensen, medgrunnlegger av Oslo Runway.

[soliloquy id=’65330′ type=’gutenberg’]

Siste saker

Mest lest nå
Les mer