Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
hvordan går det med Fretex Arkivet?
Foto: Fretex

Hvordan har det egentlig gått med Fretex Arkivet?

Lanserte nytt konsept i høst.

Selv om stadig flere får øynene opp for vintage og bruktklær, er det ikke til å stikke under stol at bruktbutikker lenge er blitt stemplet som mørke, ufreshe plasser med kjellerlukt. Noe som selvfølgelig ikke stemmer.

I høst lanserte Fretex sitt nye konsept Arkivet i utvalgte butikker i Norge. Her skulle man ta i bruk alle kunstens regler innen retaildesign med grønne planter, lyse lokaler og ikke fullt så tettpakkede klesstativer. Alt for å gjøre butikken innbydende med en pen presentasjon av klærne.

Ifølge kjedeleder i Fretex, Hilde Kjønstad, har Fretex Arkivet gått over all forventning siden lanseringen.

– Det er veldig bra for Fretex å differensiere butikkonsepter som treffer ulike målgrupper i markedet. Tidligere var det bare våre trofaste kunder som visste om forskjellene på de ulike butikkene, sier hun til Melk & Honning.

fretex arkivet
Foto: Fretex

– Mange av de lojale kundene våre opplever at det er større utvalg innenfor den stilen de er ute etter og finner flere plagg, sko og tilbehør hos oss nå enn tidligere.

– I tillegg til dette har vi fått mange nye kunder som aldri har handlet hos oss før og som har blitt positivt overrasket over hvor mye fint vi har og hvor enkelt og inspirerende det er å handle i en bruktbutikk.

hilde kjønstad
Hilde Kjønstad. Foto: Kristianne Marøy

I noen av Arkivet-butikkene har de doblet omsetningen og økt mersalget per kunde, ifølge Kjønstad.

– Det viser oss at kundene finner mye fint hos oss og forhåpentligvis er fornøyde.

Arkivet forsøker å ligne på butikker som selger nyproduserte varer med mye lys, grønne planter og en fresh innredning. Er det noen som savner «gamle Fretex»?

fretex
Foto: Fretex

– Vi har 40 Fretex-butikker i hele Norge og det er kun tre av disse som har blitt Arkivet-butikk. Så det kundene eventuelt savner som barnetøy eller kjøkkenutstyr, kan de finne i en annen av våre butikker i nærheten.

Neste sted som skal få en Arkivet-butikk er Stavanger med offisiell åpning 12. mars.

– Vi har hatt en Fretex-butikk i Breigata i mange år, og de har lenge kunnet tilby kundene sine «Arkivet-sortiment». Derfor er det riktig at nettopp denne butikken nå blir en Arkivet-butikk.

Les også
Hailey Bieber sitt hudpleiemerke saksøkes

Varene i Arkivet Breigata kommer utelukkende fra deres sorteringsanlegg på Sandnes, så her får man virkelig kortreist gjenbruk, påpeker Kjønstad.

De har også fått mange forespørsler om når Fretex Arkivet kommer til Bergen. I mellomtiden blir utvalgte Arkivet-varer sendt til butikken i Bergen sentrum.

arkivet
Foto: Innom Agency

For å gjøre Arkivet-konseptet tilgjengelig uansett hvor man bor, er nettbutikken blitt en Arkivet-butikk også.

– Mange av de fysiske Arkivet-butikkene selger også varene sine gjennom Instagram-profilen sin og sender over hele landet, så her kan det være lurt å følge med på hva de legger ut.

Les også: Noen stenger, andre åpner – hvordan går det med norske motebutikker om dagen?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer