Hvordan bli invitert på Met-galla

Veldedighetsballet Met i New York gikk av stabelen i går kveld, tradisjon tro stilte de 700 gjestene -utvalgt av Anna Wintour- i kostymer tilknyttet årets utstilling, «China: Through the Looking Glass».

Vogue US / Met Museum
Vogue US / Met Museum

Tematikken var sensitiv, men de fleste så ut til å unngå å tråkke i kultursalaten – drømmer du om å mingle med motesosieteten under neste års galla har vi seks tips til invitasjon:

1. Donér bøttevis med penger. Enten du er privatperson eller representerer et firma, så må du regne med å bla opp. Med priser fra 600.000 og oppover er det uansett ingen budsjettvennlig affære, men jo bedre relasjonen er til Vogue, jo billigere blir det. Veletablerte motehus slipper kanskje unna med 600k, mens russiske oligark-fruer må nærmere 2-3 millioner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

2. Bli berømt! Profilerte kjendiser betaler ikke, som de jo sjeldent gjør, for egne billetter. Skuespillere, musikere og modeller blir ofte invitert til motehusene sine bord – mot at de da bruker det aktuelle merket.

3. Jobb hos Vogue. Er du en profilert ansatt hos motemagasinet får du ikke bare gratis klær, du får også gratis invitasjon.

4. Bli kjæreste med en kjendis. Alle får +1!

5. Opptre på gallaen. Er du en verdensberømt artist? Slå på tråden til Vogue, kanskje du har hellet med deg.

6. Servér gjestene. En servitør-jobb er kanskje ikke superglamorøst, men plutselig finner du tonen med en kjendis – vips, så er hvert fall neste års galla i boks, se punkt 4.

Få nordmenn har blitt invitert, men i 2012 talte gjestelisten to; Hanneli Mustaparta deltok som en del av sitt samarbeid med Calvin Klein, mens Kronprinsessen snek seg rundt med et lurt smil om munnen. Kanskje tenkte «Met-Marit» på Valentino-kjolen hun sparte 100.000 på, som MinMote meldte da.

Faksimile / montasje, MinMote
Faksimile / montasje, MinMote