Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Dua Lipa hylles som motestjerne
Foto: Jun Sato/WireImage

– Hun er et stilikon

Roses av Vogue.

For et par år siden var hun et nokså ukjent fjes for de aller fleste, men med hits som New Rules, IDGAF og Don’t Start Now har 24 år gamle Dua Lipa tatt musikk- nå også og moteverdenen med storm.

Nå hylles den norgesaktuelle britiske popsensasjonen av Vogue som omtaler henne som et stilikon og en motestjerne.

Dua Lipa på AMA 2019. Foto: Steve Granitz/WireImage

Da hun slo gjennom i 2017 var det med en klesstil som var typisk for unge popstjerner på den tiden: Chokers, bondage-inspirerte plagg og fargerike body suits var flittig brukt.

Men i løpet av 2019 har popprinsessen gått gjennom en stiltransformasjon.

«Dua Lipa har hatt et comeback, ikke bare musikalsk, men også stilmessig – og nå kan jeg ikke løfte blikket fra Instagram-feeden hennes», skriver Vogue.

Mye av det som har gjort 24-åringens stil både mer oppsiktsvekkende og aktuelt det siste året er hennes bruk av mindre kjente designere.

Stylisten hennes, Lorenzo Poscocco, har en finger med i spillet. Han styler popyndlingen i mer eksperimentelle looks – som hun igjen bærer med den største selvfølgelighet. Et eksempel er en hvit body suit fra den franske designeren Marine Serre.

https://www.instagram.com/p/B5vdRYkhW38/

Blant nøkkelplagg Dua Lipa ofte bærer er strikk, sexy korsetter, magekorte overdeler og vide bukser. Hun blander 90-tallet med 80-tallet, og er alltid å se med Gen Z-riktig tilbehør.

Mange av merkene hun bruker er signert unge og ikke fullt så kjente designere fra hennes hjemland, England.

https://www.instagram.com/p/B6SvfibhgOn/

Hennes gjennombrudd rent stilmessig kom først i fjor da hun samarbeidet med fotograf Hugo Comte. Hans fotostil er en yndet look blant den mer avantgarde motepressen. Comte tok bildene til hennes nyeste singler, Don’t Start Now og Future Nostalgia. Begge med et klart og tydelig nikk til 90-tallet, men med en edge som gjør referansene nyskapende nok til å føles moderne.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok
https://www.instagram.com/p/B5pdb4SBO26/

En annen faktor som har gjort at både motebransjen og fansen for alvor har fått øyene opp for den britiske artisten, er hennes evne til å håndtere store eventer og den røde løperen.

I fjor kapret hun også sin første store duftkampanje for luksusmotehuset Saint Laurent.

Dua Lipa under MTV EMA 2019. Foto: Daniele Venturelli/WireImage

Les også: Se Rihannas sexy Valentines-kolleksjon

Siste saker

Mest lest nå
Les mer