Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Vinneren av Miss Univers 2019 hylles for sine holdinger og skjønnhet. Foto: Paras Griffin / Stringer for Getty
Vinneren av Miss Univers 2019 hylles for sine holdinger og naturlige skjønnhet. Foto: Paras Griffin / Stringer for Getty

Hun er den første svarte kvinnen til å vinne Miss Univers siden 2011

– Jeg vokste opp i en verden der kvinner som så ut som meg, med min hudfarge og mitt type hår, aldri ble sett på som vakre.

Uansett hva man måtte mene om at fenomenet med skjønnhetskåringer for kvinner fortsatt eksisterer nå når vi nærmer oss 2020, er det et uungåelig faktum at de generer en hel del oppmerksomhet.

Denne uken hentet 26-år gamle Zozibini Tunzi fra Sør-Afrika hjem tittelen som verdens vakreste – som første svarte kvinne på åtte år.

Nå hylles den ferske Miss Universe-vinneren av blant andre Oprah for sin inspirerende tale og naturlige skjønnhet, skriver BBC.

https://twitter.com/Oprah/status/1203888524107436032

Lederskap

Miss Universe og andre skjønnhetskåringer får med mer eller mindre jevne mellomrom kritikk, og mange spør seg betimelig nok om de i det hele tatt har en plass i dagens samfunn.

Heldigvis går verden fremover. Noe den nykårede missen er et uttrykk for. Ikke bare er hun den første mørkhudede vinneren på mange år, hun er også glødene opptatt av kvinner rettigheter og muligheter.

I finalen ble hun spurt et siste avgjørende spørsmål, om hva hun ønsker å lære unge jenter i dag. Svaret var lederskap.

Det er noe som har manglet blant unge jenter og kvinner i lang tid – ikke fordi de ikke vil, men fordi samfunnet har fortalt hva kvinner skal være.

Forbilde

Nå hylles Miss Univers 2019 for sitt engasjement, sin naturlige skjønnhet og evnene til å inspirere andre unge jenter. Noe verdens vakreste tar på det aller største alvor.

Les også
Komfortable og stilige back to work-antrekk

– Må alle små jenter som er vitne til dette øyeblikket for alltid tro på sin drøms styrke og se sitt ansikt reflektert i mitt.

Les også: Halvt norske Helena i Vogue

Siste saker

Mest lest nå
Les mer