Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Hvilken hudpleie bør du preppe med før festsesongen og vinteren?
Foto: Instagram/@rosiehw

Hudpleie til partysesongen: Slik prepper beautyekspertene huden

Vintergusten hud, farvel! Her er digg hudpleie å kickstarte førjulstiden med.

Julebord og partysesongen står for tur. Det gjør (dessverre) også vinteren og med det vinterkulden. Så hvilken hudpleie skal du gå for? Og hvilke konkrete produkter sverger ekspertene til for den kalde årstiden?

Melk & Honning spurte tre beautyeksperter om deres beste tips til hudpleie før festmåneden starter.

– Hudpleie er et langsiktig prosjekt, så ingenting skjer over natten. Det er derfor viktigere å ha en god rutine hver dag, enn produktene du bruker akkurat på dagen eller dagene før en spesielt gøy/viktig/stas fest, sier Cathrine Stabel i hudpleienettstedet Helt Krem til Melk & Honning.

Til kroppen anbefaler hun å ikke dusje i glohett vann – selv om det er fristende.

cathrine stabel om hudpleie til festsesongen
Cathrine Stabel. Foto: Privat

– Man skyller bort viktige fettstoffer i huden om man dusjer i for varmt vann. Bruk en dusjolje, den hjelper huden å holde på fukt, og en god fuktighetskrem. Gjerne en sånn som gir gradvis selvbruning, da blir kroppen fin og gyllen. Nuxe har en olje med skimmer som er superfin på huden om man vil skinne litt ekstra.

Til fjeset er det fukt, fukt og fukt som gjelder i hudpleie, ifølge Stabel.

– Fukt kan løse flere problemer enn man skulle tro, for alle hudtyper. Man skal ikke være redd for fukt, selv om man har fet hud. Ofte kan et serum med hyaluronsyre eller glycerin og en lett fuktighetskrem gjøre gode ting for fet og kombinert hud. Alle hudtyper blir som regel tørrere på høst/vinter, så fukt er viktig.

– Ellers er det ikke så dumt å bruke en maske eller et produkt med AHA-syrer. Det gir fukt i huden, stimulerer kollagenproduksjon og eksfolierer huden, som gir glød. Alle hudtyper kan bruke og ha fordeler av AHA, men sensitiv hud bør prøve et PHA-produkt istedet.

– Bruk alltid produktet som anvist på forpakningen og bruk solkrem – AHA-syrer gjør huden mer sensitiv for sol, selv om vi bare ser den et par timer om dagen, sier hun.

Stabel mener valg av fuktighetskrem avhenger av hudtype.

– Men en ganske universelt god fuktighetskrem er Huxley Cream; Fresh And More eller CeraVe Facial Moisturising Lotion. Om du er skikkelig tørr er La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 alltid en vinner. 

– Og olje, alle kan bruke olje! Spesielt på høsten og vinteren – og spesielt squalane. Squalane er en olje som passer for alle hudtyper. Indeed Labs har akkurat lansert en god squalane-olje som man finner på H&M. Olje brukes etter fuktighetskrem på kvelden for å bevare fukt i huden og mykgjøre.

Les også
Bokpraten: Illustratør og designer Samra Avdagic

Dagen før festen kan man gjerne bruke en fuktmaske på natten for å fylle på med fukt, så huden blir jevn og fin, tipser Stabel.

– Når man gjør seg klart til fest er et serum som virker lysreflekterende veldig flatterende. Da får man en helt egen glød og huden ser superfresh ut. Da trenger man ikke så mye hudsminke og huden stråler. Disse serumene legges etter fuktighetskrem og før eventuell sminke. Noen av disse serumene kommer også med farge, slik at man får en litt mer gyllen glød.

Beautyinfluencer og podcaster: – Den beste preppen er å legge seg tidlig

Silvany Bricen er beautyinfluencer og podcaster hos velværepodkasten HeyBabe! Podkast.

Hvordan ville du preppet huden din akkurat nå, før julebordsesongen (og kulden) er skikkelig i gang? 

– For at min hud skal gløde handler alt om å eksfoliere regelmessig, bruke serum og/eller krem med masse fuktighet og antioksidanter, og få nok søvn og drikke, sier Bricen til Melk.

Silvany Bricen om hudpleie
Silvany Bricen. Foto: Privat

– På denne tiden av året jeg bruker produkter som jobber med den lette pigmenteringen som kommer til syne etter sommeren. Jeg ønsker å bruke minst mulig dekkende sminke om vinteren.

Derfor er serum med ren fukt (hyaluronsyre), eller serum med antioksidanter alltid i hennes hudpleierutine.

– Den beste preppen er å legge seg tidlig, så man er uthvilt dagen etter. Jeg prepper regelmessig med eksfolierende fruktsyrer som fjerner døde hudceller, og har helt dilla på en rens med små mengder glycolsyre som gir den daglige eksfolieringen som gjør at serum og produkter trekker godt inn.

– På dager jeg bruker foundation renser jeg huden på kvelden i dusjen, med en fet oljebasert rensebalm som fjerner fettet uten å ta bort all fuktigheten på huden.

Dagen før hun skal på fest bruker hun som regel en eksfolierende maske, etterfulgt av en maske med ren fuktighet som roer ned huden.

– Denne kombinasjonen er fantastisk. Også pleier jeg å legge meg med fuktighetmasken som jeg smører inn som en ansiktskrem. Spesielt rundt øynene bruker jeg mye.

Les også
Sleepers samarbeider med Ida Broen

– Jeg har altfor mange beautytools, som også er et godt tips for å preppe huden. Min favoritt er en microcurrents skin device som sender strømsignaler til huden. Den er kjempegod for å vekke huden, men har man ikke dette gjør også ansiktsmassasje underverker for huden! 

Hudpleie til jul
Amazing Space Microcurrent Skin Stimulator. Foto: Produsenten

– Får fnatt hvis jeg føler meg «sminket»

– Jeg virkelig elsker denne sesongen. Det er ingenting som er mer kos enn å bruke mer tid på seg selv, nå som vi først tilbringer mer tid hjemme. Jeg peeler, masker og smører meg oftere om høsten og vinteren. Jeg bruker rett og slett mer tid på badet, og elsker kvelder hvor jeg kan leke spa, sier Somaya Bougroug hos Gimle Parfymeri.

– Ingenting er mer avslappende enn å avslutte dagen med en lang dusj, og deretter ligge flat ut med en maske på og drikke en varmende roiboosh te. Ting går liksom ikke helt av seg selv. Sommersesongen er mye rausere sånn sett, da bruker jeg jo gjerne mindre tid og færre produkter.

Hun synes huden trenger mye mer pampering nå – spesielt peeling og fukt.

– Jeg elsker spesielt å smøre meg inn i oljer – både kropp og ansikt! Jeg prepper med andre ord huden jevnt gjennom sesongen, slik at den ikke begynner å krangle. På makeup-fronten er jeg opptatt av makeup som er lett å legge, rik på fukt og fettstoffer, smelter inn i huden og pleier huden samtidig. Jeg ønsker også  litt mer dekk om vinteren enn jeg gjør om sommeren. 

Somaya Bougroug om hudpleie til julebord
Somaya Bougroug. Foto: Gimle Parfymeri

– Hvis man føler seg litt gusten eller sliten i huden sverger jeg til en god highlighter! Det kan jeg ikke leve uten. Jeg kan også bruke littegrann selvbruning på slike dager. Det viktige for meg er at uansett hva jeg gjør, må det se naturlig ut. Jeg får fnatt hvis jeg føler meg «sminket» – julebord eller ikke.

Bougroug går heller for klarhet og glød.

– Jeg unngår mattende produkter som pudder på generell basis, og spesielt nå på vinteren. Min sterkeste anbefaling nå er å være konsekvent med hudpleien både morgen og kveld. Det er ingenting som kommer gratis på vinteren. 

Les også
Er vifter sommerens heteste tilbehør?

Dette er «livredderne» hennes når det kommer til hudpleie om vinteren:

Nannette de Gaspe Polish er en god og effektiv peeling alle burde ha. Det er denne som holder overflaten min squeaky clean. Den gir en tre-stegs peeling med enzymer, fruktsyrer og korn. Jeg legger den på fuktet hud hvor den fungerer som en enzymmaske, deretter peeler jeg med den slik at jeg får en amazing polish med de fysiske kornene. Genialt å bruke for å preppe huden for fest og julebord. Makeupen sitter rett og slett jevnere og har lenger holdbarhet på huden.

Sheet-maskene fra Nannette de Gaspe krever null anstrengelse. Det er tørre tøymasker som har en cocktail av godsaker 3D printet i masken. Genialt! Null søl og det nærmeste jeg kommer en ansiktsbehandling hjemme. Denne masken, Downton Abbey og en kopp te på kveldene er vinterens go-to aktivitet. 

– Også sverger jeg til Vintner’s Daughter! Essensen plumper huden min med fukt og peeler den jevnt samtidig! Helt rå på porene (noen dråper under øynene hjelper også på poser og mørke ringer) Jeg har aldri hatt et mer snertent pore- og øyeparti, hehe. Serumet (oljen) fungerer som serum, olje og fuktighetskrem i ett! Jeg virkelig gleder meg til morgenrutinen min fordi jeg elsker lukten og hele opplevelsen av denne duoen. Fungerer som en personal chef for huden min, og jeg merker at huden virkelig føler seg skjemt bort av godsaker! Disse to utgjør et nydelig underlag for makeup. 

Noen av livredderne til Bougroug innen hudpleie. Fra venstre: Augustinus Bader The Face Oil, The Rich Cream og The Body Lotion. Foto: Produsenten

– Om natten får huden min et måltid for dronninger. Jeg dobbeltrenser og smører på kultkremen fra Augustinus Bader The Rich Cream. Huden plumpes, gjennomfuktes og reparer seg over natten. Enkelte ganger topper jeg kremen med litt av merkets The Face Oil. Det er bare den ultimate luksus.

– Når jeg står opp morgenen er huden gjennomfuktet, plumpet og glødende. Bonusen på å være flink med hudpleien er at man ikke trenger så mye makeup etterpå. 

– Og når vi er inne på Augustinus Bader, så må jeg også anbefale Augustinus Bader sine kroppsprodukter. De gjennomfukter, strammer opp huden, jobber med teksturen og cellulitter. De tar virkelig knekken på den tørre vinterhuden! 

Les også: Festfine negler til julebordet

Siste saker

Mest lest nå
Les mer