Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Har du hørt på disse podcastene? – Her er våre seks favoritter

carey_11-001

Podcasten er for mange blitt en trofast følgesvenn i ørene på vei fra A til B. Ordet som er en miks av «Ipod» og «Broadcast» ble valgt ut til «årets ord» av New Oxford American Dictionary i 2005. 11 år senere finnes det podcaster i uendelig mange sjangre, lengder og nivåer, og hvem som helst kan starte det.

I det som kan fremstå som en litt uoversiktlig jungel har vi forsøkt å finne fram til et knippe av de kuleste, morsomste og mest tankevekkende podcastene om mote, skjønnhet og livsstil.

 

Fat Mascara

Jennifer Goldstein og Jessica Matlin, henholdsvis skjønnhetsredaktører for Marie Claire og Cosmopolitan, deler av sin ekspertise i podcasten Fat Mascara. De snakker usensurert og funny om sine livserfaringer, de aller nyeste funnene i skjønnhetsverdenen, kvinner og helse. Hør den nyeste episoden her der de intervjuer duftlegenden Jo Malone, diskuterer hvor tidlig de mener det er greit å begynne å bruke sminke og forteller hva «The french face» er.

Oh Boy by Manrepeller

tumblr_inline_o3sl1yfcef1te9s4t_540

Bilde: Fat Mascara

Bloggen Manrepeller ble startet av New Yorkeren Leandra Medine for å dokumentere sine egne «manne-avstøtende» antrekk på internett. Siden den gang er Medine blitt superkjendis i moteverdenen og Manrepeller er blitt et nettmagasin med mange ansatte. Som et utspring fra bloggen ble podcasten «Oh Boy by Manrepeller» startet i 2015, med filmskaperen Jay Buim som programleder. Fokuset for podcasten er å snakke med interessante, sterke kvinner og alt fra politiske aktivister til Cosmopolitan-redaktører er blitt intervjuet.  Hør episoden med blogger, fotograf og forfatter Garance Doré her.

Filler 

Filler er en podcast ledet av Harry Hitchens og Matt Shore, som tar for seg den kreative bransjen i møtet med internett. Innspilt på en kafé i London får man innblikk i livet til Youtube-personligheter, skribenter, fotografer og Facebook-designere gjennom dybdeintervjuer om deres kreative tilværelse. Hør en episode med Youtuberen Estée Lalonde aka Essiebutton her. 

 Stuff you should know

Er du en superfan av fun facts eller av typen som alltid går rundt og lurer på rare ting er dette podcasten for deg. De tar nemlig for seg alt mellom himmel og jord fra fakta om maneter til Stradivarius-fioliner, til hvordan gossip, tatoveringer eller sminke egentlig fungerer, til hvorvidt ting og opplevelser egentlig gjør oss glade. Hør episoden om hvordan sminke fungerer her. 

STIL

Sveriges Radio sitt program «Stil» tar for seg et bredt spekter av emner innenfor mote og livsstil, ledet an av Susanne Ljung. Tidligere episoder har handlet om for eksempel det at en skilsmisse kan være en ypperlig sjanse for å gjennomgå en stilforandring, de har tatt for seg Canada sin president Justin Trudeaus stil og de har diskutert hva som egentlig er greia med Vetements. Hør episoden deres om Francois Henri-Pinault – den mektige mannen bak store deler av dagens mote her. 

The Minimalists Podcast

Som en motstrøm til et samfunn som renner over av overforbruk har en minimalistisk livsstil blitt populært de siste årene. Det handler i bunn og grunn om å eliminere negativt støy i livet, enten det gjelder ting, aktiviteter, pengefokus, venner med dårlige vibber, eller andre aspekter, for å skape en tilstand av såkalt minimalisme. To av foregangspersonene bak bevegelsen er Joshua Fields Millburn og Ryan Nicodemus, som har utgitt bøker, laget dokumentarer – og denne podcasten. Hør episoden deres kalt «Stuff» her, som handler om hvordan man bør tenke når det kommer til tingene vi fyller hjemmene og livene våre med.

 

Les også: Dette var de største trendene i 2016

Siste saker

Mest lest nå
Les mer