Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Hong Kong-demonstrasjoner skaper trøbbel for Chanel

Gigant-show kan bli avlyst.

I februar i år gikk Karl Lagerfeld bort, 85 år gammel. Kort tid etter den verdenskjente moteskaperens død ble det kjent at hans høyre hånd gjennom en årrekke, Virginie Viard, overtok rollen som kreativ leder for Chanel.

I mai i år viste hun sin første kolleksjon for det franske motehuset i Grand Palais, som for anledningen var omgjort til en togstasjon. Den fikk god kritikk av blant andre Vogues Hamish Bowles.

I sommer ble det kjent at Chanel har planlagt å vise denne kolleksjonen på nytt for asiatiske kunder, nærmere bestemt i Hong Kong. Planen var å holde en stor motevisning 6. november på den luksuriøse cruiseskipterminalen Kai Tak i metropolen.

Men den siste tidens kraftige demonstrasjoner og opptøyer kan sette en stopper for Chanels gigant-visning.

– Har ikke tatt et valg enda

Helt siden juni har halvøya, med sine 7 millioner innbyggere, vært i unntakstilstand. Det skjedde etter at myndighetene varslet et nytt lovverk der tidligere dømte ville bli tvangsutsendt fra Hong Kong til Kinas fastland eller Taiwan. Det falt ikke i god jord hos folk, som mener dette vitner om en sterkere kontroll av den delvis selvstendige staten – som frem til 1980-tallet var under britisk styre – fra Kinas side. Millionvis av mennesker har derfor valgt å demonstrere.

– Slik som alle merker som er tilstede i Hong Kong følger vi med på situasjonen nøye. Vi har ikke tatt et valg enda, sier en talsperson for Chanel til WWD.

Det er ikke bare Chanel som preges av opptøyene i Hong Kong. Business of Fashion mener det kan ta lang tid før turistene og luksusnæringen igjen kan satse på staten. De skriver at turister står for hele 80 prosent av luksusshoppingen i Hong Kong.

Les også: Taxi-sjåfører fra hele verden er modeller for denne nye kampanjen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer