Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Photo of beautiful young blonde at blue sea; Shutterstock ID 95597743; PO: StyleList Québec

Hvordan holder man håret fresht i sommersola?

Det er lett å se for seg at sommeren blir preget av sol og bading – og som et resultat solbleka, friskt hår med flotte saltsvannsbølger. Realiteten kan derimot være noe ganske annet: Er man heldig å få fint vær, fører det ofte til en skadet og tørr manke.

Vi har fått ekspertenes beste tips til hvordan man holder toppen av hodet fresht gjennom hele sommeren.

– Kur, kur og atter kur! Vi kommer inn i en tid nå der folk er mye ute i sola og bader. Så nå trenger vi masse fuktighet og pleie, tipser Isabell S. Caledron, frisør og partner i Hendrix Hair Sentrum.

Hun mener at spesielt hvis man har blondt hår burde man beskytte seg ekstra mot soltråene.

– Har man et ganske lyst og bleket hår ville jeg unngått klorvann mest mulig i utlandet da dette kan gi et grønnskjær i håret. Jeg bruker masse hatt for å beskytte mitt hår mest mulig om jeg skal være mye i sola, forteller hun.

Les også: Hvor drar de norske fashionistaene på sommerferie?

Nikola Grozdic, hårstylist og frisør på Gevir, mener også man bør være forsiktig med å få mye salt- og klorvann i håret.

– Men – som de fleste vet – kommer det ofte vann på håret om man vill eller ei. Her kan jeg anbefale en lett rensende shampoo med etterfølge av en godt fuktgivende balsam eller kur. Viktig med mye næring i solens sterke stråler! Og gjerne en fuktgivende hårkrem etter håret er nyvasket for ekstra næring til håret.

I tillegg til å pleie håret med fukt, er det også lurt å forebygge. De fleste har tatt til seg gode vaner om å smøre kroppen med solkrem når sola skinner som sterkest. Men hva med håret? Hårprodukter med UV-filter beskytter håret ditt fra solstrålene på lik linje som med huden.

Siden hår blir sett på som dødt, vil det ikke bli solbrent på samme måte som huden. Men det betyr ikke at solen ikke skader håret. Hvis manken får for mye sol og det ikke er brukt solbeskyttelse, ender man ofte opp med en tørt, kjedelig og sprøtt hår.

– Les på pakning om produktene inneholder UV-filter. Dette er med på å beskytte hårfargen, hårets kvalitet og at det ikke eldres så fort, forteller frisøren.

Beskyttelse mot UV-stråler kan man få i de fleste produkter – shampoo, balsam, kur og stylingprodukter. Calderon sitt beste tips en en spray som man kan ha med seg på stranden.

– Ellers er et lite tips å ha en fuktighetsspray med UV-beskyttelse i håret i veska eller strandbagen og spraye litt innimellom. I hvert fall hvis man dukker hodet under vann. Da beskytter man både hodebunn og håret.

 

 

1/Redken Color Extend After Sun Shampoo 2/ Sachajuan Hair Repair 3/ Matis Réponse Soleil Sun Protection 4/L`Oreal Professionnel Série Expert Solar Sublime After Sun Nourishing Balm 5/ Agadir Argan Oil Spray Treatment 6/ Decléor Aroma Sun Expert Summer Oil SPF 30

Les også: Sesongens hårtrender

Siste saker

Mest lest nå
Les mer