Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

– Hold deg unna alt som ikke får deg til å føle deg helt fabulous

Vi har spurt makeup-artistene om deres beste tips til glitrende, fargerik sminke til Pride-Parade, som holder gjennom solstek, svetting og dansing.

Fargerik og glitrende sminke, som holder gjennom en lang dag med sol, dansing og svetting.

Juni er for mange synonymt med Pride; den livlige, årlige feiringen av LHBT+-bevegelsen, deres fremskritt hva gjelder rettigheter og inkludering – og en påminner om at man fremdeles har et stykke å gå når det gjelder disse tingene.

Det hele kulminerer med Pride-parade, et opptog som i år vil foregå lørdag 22. juni. Det er en glitrende og fargerik affære, der det ikke bare er lov å dra på, men faktisk sedvane.

I denne forbindelse har vi valgt å spørre to makeup-artister – Marthe Hesvik og Gisella Francisca – om tips til hvordan man fikser en fin, glitrende og fargerik sminkelook, for de som ikke profesjonelle. Og, ikke minst, hvordan man klarer å holde sminken fin gjennom solstek og svette.

Les også: M&H toppliste: Klær og stæsj til Pride-parade

«Regnbue-vipper»

Marthe Hesvik har bakgrunn fra Art Complection, og har jobbet fulltid som makeup-artist gjennom flere år, både innenlands- og utenlands. De siste årene har hun vært Lead makeup artist for Maybelline NY i Norge.

– Jeg synes man skal bare kjøre på. Tenke på at det ikke finnes noen regler, og å ha det gøy med det, forteller hun til Melk & Honning.

Marthe Hesvik (via Instagram @marthehesvik)

– I stedet for å bruke timesvis på å få til den perfekte seksfargede eyelineren som du har sett på Pinterest hadde jeg heller brukt hendene og lagt fargene mer upresist og organisk.

Hun anbefaler å ta turen innom Visage Makeup Store som ligger i nærheten av Youngstorget, og sjekke ut kremprodukter fra for eksempel merket Kryolan eller BenNye, eller en av butikkens glitterprodukter som bokstavelig talt kommer i alle regnbuens farger.

– En kul look kan være å bruke farget maskara og lage «regnbue-vipper». Det er så fresht!

– Det finnes masse fine fargede maskaraer på markedet, blant annet fra Shiseido og YSL. Det enkleste og billigste er likevel å lage en egen versjon ved å bruke en hvit maskarabase på vippene, for så å gå inn med øyenskygge eller pigment. 

Hesvik tipser også om merket NYX cosmetics, dersom man ikke allerede eier masse sminke.

– De har svært mange fargerike og godt pigmenterte øyenskyggepaletter og eyelinere til en god pris. 

Produkter fra BenNye, Mac, Nyx og Kryolan (Bilde via Instagram @marthehesvik)

Start alltid med solkrem!

Per i dag er det meldt strålende sol og varmt vær i hovedstaden på lørdag. Dette betyr at sminken må holde en dag mens man danser, hoier og svinser rundt i byen.

Hva er dine beste tips til sminke på en dag som dette?

– Start alltid med solkrem! Ett av mine beste triks når jeg trenger at sminken holder hele dagen er Maybellines 24H SuperStay foundation, som er helt rå. Superstay leppestiften deres er også din perfekte partner på slike dager, fordi den ikke gnis ut eller smitter av overhode når den først har tørket helt.

Hesvik forklarer at dersom man har jobbet med kremprodukter er det viktig å sørge for at disse blir vannfaste når de tørker eller at du bruker pudder til å «fiksere» med, slik at det sitter bedre på huden.

– Et transparent pudder – altså et pudder uten farge – er perfekt å bruke både på huden og over eventuelle farger. Jeg ville også gått for vannfast maskara, gjerne en som gir masse vipper! Min favoritt er Maybellines Volume Express Colossal Mascara.

Det aller beste tipset for å få sminken til å sitte er kanskje ikke av det aller mest åpenbare slaget, men er nok likevel musikk i ørene til en del: Nemlig å bruke masse glitter.

– Ja, for det er jo nesten umulig å fjerne! Bruk alt fra glitterlim til leppepomade som base, det sitter som regel ganske godt uansett. Avslutt med Urban Decays «All nighter setting spray». 

– Jeg syns man forøvrig at man skal danse natten lang uten å tenke på hvordan sminken ser ut! 

Og om man trenger å fjerne de siste glitterrestene innen mandagsmøtet?

– Da er den beste måten å faktisk bruke vanlig tape, konkluderer hun.

(Instagram @marthehesvik)

– Brune øyne? Tja, de passer med absolutt alle farger!

Influencer, stylist og makeup-artist Gisella Francisca er fra Rio De Janeiro i Brasil, men har de siste årene bodd i Norge.

Hennes «go to look» under Pride likner veldig på den hun også kjører under det årlige karnevalet i byen hun vokste opp.

– Da er det naturlig hud og glitrende, fargesterke øyne og lepper som gjelder, forteller hun til Melk & Honning

Første steg er en god primer på øyelokkene, for eksempel Mac Pro Longwear Paint Pots. Det må til for at alt skal sitte hele dagen, ifølge Francisca.

Gisella Francisca (Instagram @gisellafrancisca)

– Deretter kan man bruke en farget eyeliner helt inntil øyevippene, som man deretter blender litt ut med en børste. Dette vil ramme inn øynene på en kjempefin måte.

– Til blå øyne vil jeg anbefale å bruke lilla her, mens brune øyne? Tja, de passer med absolutt alle farger, sier hun med et stort smil.

For en skikkelig god eyeliner som sitter lenge anbefaler hun spesielt Urban Decay sin 24/7 Glide- On, som kommer i en rekke forskjellige farger. For å blende ut er det fint å bruke Mac sin 219S Pencil Brush, mener hun.

– Så er vi kommet til glitterdelen av programmet! En presset glitterøyenskygge eller en glittergel er utrolig fint for å adde den lille ekstra dimensjonen som virkelig gjør hele looken.

– Både Urban decay sin glitter gel, Wunder2 sin GlitterGelly og Mac sin DazzleShadow er perfekte til dette formålet.

– Drikk vann og klem så mange mennesker du kan.

Hva er dine beste tips til at sminken skal holde seg i lengden da?

– Jeg tenker at en farget solkrem er en god løsning. Den beskytter huden samtidig som den jevner ut hudtonen. Jeg liker å bruke Shiseido Sports Hydro BB Compact SPF50+, og i tillegg ha et pudder over som gjør huden mindre oljete og setter solkremen. Da liker jeg spesielt Jane Iredales Pressed Powder.

– Det fungerer godt, og blir ikke for kakete!

Og om man har danset seg svett da? Hvilke triks har du for å touche up sminken?

– Helt ærlig, og dette sier jeg rett fra hjertet: Dropp hudsminke, ha det gøy og bare dans!

– Men om du vet at du kommer til å være «sweaty betty» innen kvelden er omme, og fremdeles vil at hudsminken skal være on fleek så er trikset å bruke en skikkelig god primer i bunn, en vannfast foundation og maskara, og å spraye deg godt med fixing spray på toppen av setting powder.

Når det kommer til vannfast foundation er det fire som gjelder i Franciscas verden; Tom Ford Waterproof Foundation, Lancome Teint Idole Ultra Wear Foundation, L’Oreal Infallible 24h fresh wear, og Mac Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation.

Hun anbefaler spesielt The Leveler fra Beauty Blender som en god primer for ansiktet, fordi den både holder foundationen på plass og jevner ut hudtonen.

– Den type primer må man massere in i huden med fingrene, slik at ikke produktet blir liggende tykt utenpå huden, men i stedet blender inn. Det holder også ofte å legge den kun i T-sonen.

Hvilke produkter bør han holde seg helt unna på en dag som denne?

– Jeg mener sminke handler om frihet. Men hold deg unna alt som ikke får deg til å føle deg fabulous. Spre kjærlighet og forsøk å elske deg selv også uten sminke. Drikk vann og klem så mange mennesker du kan.

Les også: – Pride er et kinderegg: En helvetes fest, en politisk markering og en enorm frihetsfølelse

Siste saker

Mest lest nå
Les mer