Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
H&M lanserer Pride-kolleksjon

H&M lanserer Pride-kolleksjon

Blir historiske.

Det er nemlig første gang noensinne at H&M lanserer en egen Pride-kolleksjon. Den har fått navnet «Love For All» med budskap om nettopp kjærlighet og likestilling – i en tid der vi trenger nettopp det.

Plaggene skal passe til alle, og 10 % av salget fra kolleksjonen går uavkortet til FNs «Free & Equal»-kampanje som har som formål å sikre at ingen i verden skal leve i frykt på grunn av sin seksuelle legning eller kjønnsidentitet. Kolleksjonen lanseres i utvalgte butikker og online 31.mai i anledning Pride senere i sommer.

– H&M støtter rettighetene til at alle skal få elske den man vil, sier Andreas Löwenstam, H&Ms sjef for herredesign i en uttalelse.

Kolleksjonen er inspirert av kjærlighetens tiår – 70-tallet – med en klar retro-vibe. Plaggene, som i følge klesgiganten skal gjenspeile gleden og følelsesspekteret som følger med Pride, er både morsomme og med positive budskap som «love», «equality» og «lover not a fighter» med farger fra regnbueflagget på både t-skjorter, denimvest, crop-topp, shorts samt tilbehøret du trenger til Pride-festen som capser, handlenett, mageveske, paraplyer og fløyter.

– Lesbiske, homofile, biseksuelle, transpersoner og interseksuelle har de samme rettighetene som alle andre, og skal beskyttes mot vold og diskriminering (…) Støtten vi mottar fra H&M vil bidra til å hjelpe FNs Free & Equal-kampanje, der vi samarbeider med aktivister og forkjempere innen likestilling. Målet er å bevisstgjøre og mobilisere til positive endringer i lovverk og holdninger, sier Peggy Hicks, Director of thematic work ved FNs menneskerettighetskontor.

Se hele Pride-kolleksjonen her:

 

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Siste saker

Mest lest nå
Les mer