Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Anniken Jørgensen anklager H&M for plagiat
Anniken Jørgensen mener H&M har kopiert henne. Nå slår kleskjeden tilbake. Foto: Annijor.no

H&M avviser kopi-anklager fra norsk influencer

– Designet flere måneder før hun lanserte kolleksjonen sin.

I forrige uke gikk den norske influenceren Anniken Jørgensen hardt ut mot H&M som hun mente hadde kopiert hennes design.

Plagget det gjaldt var en dress fra den svenske klesgigantens nye Studio-kolleksjon som influenceren mente var en kopi av en dress fra hennes eget motemerke Knust porselen.

– En rip-off

«Dette knuser hjertet mitt», skrev Anniken Jørgensen i en post på sin Instagram Stories der hun raser mot H&M og det hun kaller en «rip-off».

Melk & Honning ble også tipset av flere lesere om likheten mellom de to dressene.

– Vi er kjent med denne påstanden. Hovedkontoret vårt i Stockholm går nå gjennom designprosessen for den spesifikke dressen. Derfor har vi dessverre ikke mulighet til å kommentere dette nærmere på nåværende tidspunkt, sa Kristin Fjeld, kommunikasjonssjef i H&M Norge til Melk & Honning før helgen.

H&M: – Designet måneder før

Tirsdag skriver Fjeld følgende i en mail til Melk & Honning:

«Vi har nå gått gjennom designprosessen for plaggene Anniken Jørgensen refererer til, og både blazeren og buksen ble designet flere måneder før hun lanserte kolleksjonen sin. Dresser i hvite fargetoner og korte blazere er viktige trender denne våren, og noe mange merkevarer viser akkurat nå»

– Betyr det at dere ikke har planer om å trekke dressen fra kolleksjonen?

– Vi har ingen planer om å trekke dressen.

På spørsmål om de har vært i kontakt med Anniken Jørgensen svarer Fjeld:

– Vi har ikke vært i dialog med Anniken. Vi har gått gjennom designprosessen som tidligere kommunisert for å undersøke påstandene.

Dressen er en del av den svenske klesgigantens Studio-kolleksjon som lanseres online og i utvalgte butikker denne uken.

Anniken Jørgensen: – For lik

– Vi designet også dressen vår måneder før den faktisk ble lansert, opp mot et år faktisk. Så klart ville de si noe slikt. At korte blazere og hvite dresser er en viktig trend er også en svak unnskylding. Jeg har sett masse slike dresser denne høsten, men H&M sin er for lik. Den er nesten identisk. Det er ingen av de andre dressene på markedet, sier Anniken Jørgensen til Melk & Honning.

Hun forteller at dressen ble vist som sample på Instagram for første gang allerede 24. juli i fjor.

– Deretter viste vi masse bilder på profilen til Knust porselen utover sommeren, og lanserte den tidlig i september.

– Alt design tar tid. H&M er såpass store at hvis de sier de vil ha noe i løpet av en måned eller to så får de det. Det er derfor de alltid kan hoppe på trender så raskt. Jeg har selv fått innblikk i Sweatshop og vet godt hvordan mange av de store kjedene opererer. H&M er intet unntak.

– Hvis det er slik at de aldri har sett Knust porselen sin dress, er verden et utrolig sted dersom noen i Sverige sitter med samme tanker som meg. Saken er bare den at det er veldig lite sannsynlig, avslutter hun.

Edit: I en mail til M&H tirsdag ettermiddag understreker Fjeld i H&M at Jørgensen aldri har besøkt noen H&M-fabrikker. 

Les også: Norsk bloggigant får verstingpris

Siste saker

Mest lest nå
Les mer