Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Hermès er blitt punka

Her ser du en typisk punker fra 1977, ved siden av Hermès sin kampanje. Et av symbolene på den anarkistiske bevegelsen, Sikkerhetsnålen, er inspirasjonen bak luksusmerkets nye smykkekolleksjon.

Det luksuriøse, franske motehuset har røtter som strekker seg helt tilbake til 1837. Som en ærverdig forhandler av lærvarer, og med en logo av en staselig hest og vogn, er ikke akkurat punk noe man ville skrevet på et tankekart med ‘Hermès’ som senter.

Men merkets kreative leder for smykker, Pierre Hardy, ønsker tydeligvis å gjøre Hermès hakket mer nagle-befengt. For han har nemlig valgt å ha punk som tema for den nye kolleksjonen; Chaine D’ancre Punk.

Lanseringen skjedde for få dager siden, gjennom en utstilling i Hermés sin butikk på 24 Rue du Faubourg Saint-Honoré i Paris.

Melk & Honning har fått eksklusive kommentarer fra Hardy angående smykkene – som i stor grad er inspirert av en av punkens virkelig ultimate symboler, brukt ihjel av Sid Vicious og hans likemenn i London på slutten av 70-tallet, nemlig sikkerhetsnålen.

– I hele år har vi tenkt på meningen bak objekter. Mens vi reflekterte over dette skilte sikkerhetsnålen seg ut som en av de sterkeste og enkleste objektene som finnes, med et så åpenbart bruksområde. Den er vanlig og universell. Formen er resultatet av absolutt funksjonalitet, minimalt med teknologi, med ikke noe spesielt fokus på det estetiske, forteller Hardy.

Samtidig, sier han, er det symbolet på to helt motsatte følelser.

– På den ene side; barndommen. En mor, kjærlighet, å føle seg beskyttet. Det ligger i ordet; Sikkerhetsnål. På den annen side, provokasjon og punk-bevegelsen og musikken som fulgte med. Et slags «anti-dekorasjons» objekt, som ble snudd om til et tegn på å motstå samfunnets tradisjonelle normer og regler.

Les også
17 tips til fine julegaver fra norske merker

For han framsto det gjennom sin enkelhet, brukbarhet og historie som det perfekte symbolet å omgjøre til et Hermès-objekt.

Kolleksjonen består av en mengde ulike ringer, halskjeder, armbånd og øredobber i hvitt gull, gult gull og rosegull – noen av dem med diamanter. Smykkene er nå å få fatt i på nett og i utvalgte Hermés-forretninger.

Les også: Se live stream fra Hermés-visningen!

 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer