prada marfa simpsons

Her dukker Prada Marfa opp i «The Simpsons»

«Prada! Midt ute i ingenstedsland?»

«The Simpsons» har kommet helt til sesong 30, og i en av de nyeste episodene gjør en helt spesiell kunstinstallasjon en aldri så liten gjesteopptreden.

Det er mens Simpson-familien er på kjøretur gjennom Texas at de kommer over Prada-installasjonen i den lille byen Marfa.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Byen, som i 2017 hadde i overkant av 1770 innbyggere, får kanskje en bjelle til å ringe? Midt ute i det øde landskapet ligger nemlig den nå nokså ikoniske Prada Marfa-installasjonen.

Her ble det som skal forestille en Prada-butikk satt opp tilbake i 2005, noe som gjorde det øde stedet til en motedestinasjon, som ifølge Vogue selv Beyoncé har besøkt.

Kunstverket er signert den skandinaviske kunstnerduoen som består av danske Michael Elmgreen og norske Ingar Dragset.

«Prada! Midt ute i ingenstedsland?», utbryter Marge i det hun ser Prada-skiltet i horisonten. Hun blir imidlertid fort korrigert av datteren Lisa som påpeker: «Det er ikke en butikk. Det er en kunstinstallasjon». Homer derimot benytter i kjent stil muligheten til å gå bak kunstverket for å tisse. For som han sier: «Det ligger ved veien og er med det per definisjon et toalett».


Det som var en gave fra Elmgreen og Dragset til ære for det italienske luksusmotehusets grunnlegger Miuccia Prada har ved flere anledninger blitt utsatt for hærverk.

I 2014 ble veggene på bygget malt blå og på vinduene ble det hengt opp flere plakater blant annet fra skomerket Toms. Verket har også blitt tagget ned en rekke ganger og både sko og vesker har blitt stjålet fra vindusutstillingen.

Alle bilder via Fox.

Les også: Månedens lesning: januar

Artikkelen fortsetter under annonsen