Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Henrik the Artist spiller på festen vår i kveld – Les intervju

artist-9534

Senere i dag skal Melk & Honning i samarbeid med Diesel og Vibble ha fest på Fotogalleriet i Oslo.  En av de to artistene som står ansvarlig for å få det til å rykke i rockefoten til de de frammøtte, er Henrik the Artist.

Han er kanskje aller mest kjent fra dj-kollektivet Rytmeklubben, men nå har fyren gått solo og leverer musikk med 90-talls popvibber og mye beats.

Vi har slått av en prat med den snakksalige, litt filosofiske fyren om musikk, kunst, inspirasjon, og – selvsagt – mote, og fått tidvis ironiske og meget poetiske svar. 

– Hvilke artister har inspirert deg mest gjennom tidene, og hvilken inspirerer deg mest akkurat nå? Du har tidligere fortalt at du utover musikk er veldig opptatt av kunst. Hva innenfor kunst er det du er spesielt opptatt av?

Musikk er vel et interessant og ganske utbredt fenomen nå i vår verden, spesielt med tanke på fremveksten av flere forskjellige subkulturer de siste tiårene. Vi har sett flere nye og banebrytende former for musikk, og kunst, brøyte ny vei for videre utvikling og eksperimentering. Men hva er det som ligger til grunn for nettopp dette, at vi hele tiden søker mot nye trender og ikke stagnerer og slår oss til ro med hvordan den musikalske verdenen er?

Vi snakker gjerne om inspirasjon når det kommer til kunst. Vi legger til grunn et slags behov for å vite hvor ting kommer fra, hva er tanken, hva er vitsen med dette, hvorfor gjorde du det, hvem er du egentlig? Er dette noe inspirasjonen belyser? Ja, det er kanskje det, men kanskje er det heller ikke det. Hvor kommer du fra, inspirasjon? Hva er tanken, hva er vitsen, hvorfor gjør du det og hvem er du egentlig? Inspirasjon kan være et vanskelig emnefelt, da den i seg selv ikke sier så mye og sånn sett er helt avhengig av en større sammenheng. Hva blir så musikk i sammenheng og i lys av inspirasjon? Kanskje er den ingenting, men mer sannsynlig kan vi si at den er alt. Musikk er inntrykk på lik linje med alt annet vi som levende vesener kan sanse og oppleve og mene noe om. Musikk trenger seg inn i din egen verden av minner så snart du hører den. Alt du noen gang har hørt vil påvirke dine evner til å ta stilling til nye musikalske uttrykk, i enda større grad hvordan du tenker rundt å lage musikk. Musikk er inspirasjon? Ja, kanskje er det det. Vi formes av våre omgivelser, hvor musikk er en stor del av omgivelsene som vi formes av. Formene vi legger informasjon i for at det skal tilpasses omgivelsene. Musikk inspirerer meg. Musikk er inspirasjon. Musikk er inspirasjonen. Inspirasjonen kan være både god og dårlig, så fremt vi da kan stadfeste at begrepene god og dårlig er gyldige når det kommer til inspirasjon. Kanskje de skal få være det, men kanskje det er best å la være. Som aktør i et kunstfelt er det klart at kunst blir et interresant felt. Der musikken spiller i en sfære bestående av primært tid, vil bildene eksistere i et rom. På den måten er bildene interessante når de ikke har noen tidsbegrensning og befinner seg i en tidløshet som er det visuelle uttrykkets suverenitet.

Les også
Slik var Italia-bryllupet til Kourtney Kardashian og Travis Barker

Den velrenommerte fotografen Yuri Arcurs sine bilder sier mye om den verdenen vi lever i. Han har en helt spesiell evne til å fange følelser og uttrykk gjennom et kamera. Kunstfotografiene til verdensberømte Kord henger i mange rom i hele verden og er nok av de største og vakreste stykkene som eksisterer. Selv eier jeg ingen bilder av de to nevnte kunstnerne, men tar mer enn gjerne imot tips dersom noen kommer over dem.

Melk & Honning er jo som du vet en moteside. Hvor opptatt er du selv av mote? Hvilken stil vil du selv si at du har? Hvordan går du frem for å velge antrekk til gigs? 

Mote er interessant, ja, mote er veldig interessant og jeg syns mote er spennende hva trender og stiler angår. Det fascinerende hvordan klær og stilarter kommer og går i den moderne verden. Hvor kommer inspirasjonen fra?

Av det jeg ser svært frem til i høst er høstkolleksjonen til L.O.G.G., Batistini og McGordon. Det blir nok litt av et show! Det er viktig med komfortable klær. En komfortabilitet som spiller på fysiske og psykiske parametre på en og samme tid. Derfor er det jo ikke alltid så lett å finne et plagg. Jeg liker jakker. Jeg liker bukser også. Jeg pleier å ha på meg t-skjorte som regel. Jeg liker t-skjorter som er hvite eller svarte. Noen ganger tar jeg på meg ensfarget t-skjorte. Andre ganger tar jeg på meg t-skjorter med et lite print eller et emblem. Det kan være morsomme t-skjorter. Jeg liker at t-skjorten ikke er så tettsittende. Må ha luft. Luft er viktig. Jeg tenker som så at kroppen trenger luft den også!

Les også
Gisele Bündchen åpner opp om traumatiserende Alexander McQueen-visning

Før likte jeg trange bukser. Så likte jeg utrange bukser. Nå liker jeg begge deler. Men jeg må innrømme at den trange buksa fort blir bytta ut med en luftig og god bukse når jeg kommer hjem, hvis jeg har hatt på meg trang bukse den dagen. På sommeren liker jeg å gå med shorts, det likte jeg ikke før. Da hadde jeg også veldig hvite legger, men det har bedret seg nå. Jakkene jeg liker må sitte godt. Jeg er alltid på jakt etter den perfekte jakken. Jeg kjøpte en allværsjakke i vår. Det stod at den skulle puste, men når jeg går med den får ikke kroppen luft. Puster altså ikke. Litt skuff, men på den annen side så gir det meg muligheten til å jakte videre på jakker. Jakkejakt. Den perfekte jakken fungerer i allslags vær. Den skal kjøle deg ned i sola (og puste), og varme deg i kulden. Den må også være tøff da, det er viktig. Og den må ha bra passform. Jeg håper jeg finner den jakken en dag. Samtidig så er det jo egentlig litt fint å ikke finne den også, for da har man alltid noe å lete etter. Kanskje er det dette som er drivkraften for interessen, denne stadige søken etter det du vil ha. Når du finner det blir det selvsagt lykkerus, men jeg frykter at lykken straks vil fylles med en tomhet siden det nå ikke er mer jakke å lete etter. Må finne ny jakke. Kanskje noe annet denne gangen da.

Om ikke lenge starter din første Amerika-turné. Kan du gi oss noen stikkord til hva du forventer av turnélivet i Usa?

Amerikanere, venner, klubber, musikk, amerikansk mat, meksikansk mat, brus, sol, regn, vind, vindstille, fly, bil, taxi, uber, kolleger, aktiviteter, sove, hotell, jobb. Jeg tror jeg har flere stikkord etter hvert også, men de kom liksom ikke helt fram nå i flyten. Kommer til å savne Norge da, og spesielt kjæresten min Stine. Savn er en spennende følelse. Et klassiske eksempel på hvordan noe positivt forandres til noe som gjør vondt og oppleves negativt. Jeg prøver å være bevisst på det. Savn er egentlig en veldig fin følelse. Det er en ærlig følelse. Savn lyver aldri. Savner deg.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer