Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Helly Hansen gjør dypdykk i arkivet

– En fin måte å forsterke vårt DNA på.

Den norske klesprodusenten Helly Hansen har holdt koken i hele 142 år, og har tidvis både blitt assosiert med både aktive friskuser i snøføyk på fjellet og rappere på vestkysten av USA.

For deres SS20-kolleksjon kalt Heritage har de kikket i bakspeilet og latt seg inspirere av workwear – og tidlig 2000-tall.

– Gjennom flere sesonger nå har vi gjort et dypdykk i våre historiske arkiv. Vi mener det er en fin måte å forsterke vårt DNA på. Det er mye inspirasjon å hente der, både når det gjelder silhuetter og detaljer, forteller Dorte Vedal, designdirektør for Helly Hansens Urban-linje, til Melk & Honning.

Les også: Norske Helly Hansen saksøker Virgil Ablohs Off-White

Resultatet er en kolleksjon som blender fortid og fremtid, og er en miks av robust workwear-look med lette, tekniske materialer.

– Når det gjelder SS20 var vi i hovedsak inspirert av en workwear-kolleksjon fra tidlig 2000-tallet, og da særlig dette med å feste forskjellige lommer for ulike verktøy på plaggene.

Dette har de implementert ved at hvert plagg har én nøytral lomme og én lomme med print signert det Paris-baserte kreative studioet NoMoreMondays. Flere av plaggene i den nye kolleksjonen kommer også med en bruksveske i en sterk kontrastfarge, som man kan klipse på eller av alt ettersom.

– Dermed får du flere uttrykk i ett og samme plagg, forklarer Vedal.

Hun tror workwear-trenden, som har preget motebildet en stund, vil fortsette.

– Dette er en såpass klassisk look at det nok vil være med oss videre, spesielt på grunn av sin funksjonalitet, anvendeligheter og detaljer hva gjelder for eksempel lommer.

Kolleksjonen vil være tilgjengelig på nett i løpet av vinteren og i utvalgte butikker fra februar 2020.

Les også: M&H toppliste: Tech-tøy

Siste saker

Mest lest nå
Les mer