Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Helle Øder Valebrokk forteller Melk & Honning om sine beste tips til årets 17. mai-frokost
– Ser for meg at det lett kan bli en kopi av frokosten jeg hadde på en veranda i Paris for ett par år siden, sier Helle Øder Valebrokk til Melk & Honning. Foto: Privat

«Helles Kitchen» sine beste tips til årets 17. mai-frokost

– Jeg er en sucker for spritgeleshots hvis selskapet skulle dabbe av. Gøy, litt harry, men så er jeg trønder også da!

Nasjonaldagen er like rundt hjørnet. Og nok en gang blir det en restriktiv affære. Pandemien setter en stopper for både barnetog, champagnefrokoster der alle kan komme, og full jubalong på byen til den lyse morgen den 18. mai.

Men mat og drikke kan man fremdeles kose seg med sammen med den lille håndfullen mennesker man får ha på besøk.

Vi har spurt noen dyktige matinfluencere om deres aller beste oppskrifter til årets 17. mai-frokost.

Først ut er Helle Øder Valebrokk, kjent som Helles Kitchen via Instagram. Her forteller hun Melk & Honning om hennes planer for feiringen, hva hun selv skal spise og hva hun anbefaler å lage.

Helle Øder Valebrokk og mannen. Foto: Privat

Les også: Skal du ha på bunad på 17. mai? Dette må du huske

Hvordan skal du feire 17. mai i år?

– Jeg pleier som oftest å være i utlandet på 17. mai, men av åpenbare årsaker har skal jeg være i Oslo i år. Hadde sett for meg å sitte i sola med en halvliter på et eller annet utested i Oslo med venner, men må gå for plan B. Frokost hjemme med min kjære eller et lite utvalg venner.

– Om det blir sol blir det piknik på Bygdøy med bobler og grillings.

Hva skal du ha på deg?

– Det er den dagen i året jeg er mest misunnelig på de som har bunad. Jeg kler meg etter været i år, men kjole blir det. Og 17.mai-sløyfe.

Hva skal du servere til årets 17. mai-frokost?

Les også
7 høydepunkter fra Copenhagen Fashion Week

– Man må jo ha bobler, og skal man starte dagen med bobler vil jeg ha noe solid å bite i. Ser for meg at det lett kan bli en kopi av frokosten jeg hadde på en veranda i Paris for ett par år siden. Gode oster, spekemat, noe med egg.

Helle's Kitchen tipser om de beste oppskriftene til årets 17. mai-frokost
Fra en balkong i Paris. Foto: Helle Øder Valebrokk privat

– En tradisjon mannen min og jeg har hatt er også bløtkake og bockøl. Fantastisk kombo! Fuglen pleier å servere det til frokost på 17. mai, men i år må vi nok ordne det selv. 

Hvilke oppskrifter vil du anbefale andre?

– Deviled eggs er bra mat til Champagne.

– Og så er jeg en sucker for en spritgeleshots hvis selskapet skulle dabbe av. Gøy, litt harry, men så er jeg trønder også da!

– Vafler med rogn, rømme og løk er en klassiker. Lag noe du lett kan spise med fingrene. God spekemat på ei fjøl er alltid populært og godt. Man trenger fett og salt hvis man skal drikke alkohol en hel dag. Jeg er heller ikke fremmed for en god pølse i brød, jeg altså. Og Krone-is.

Les også: De fineste kjolene til 17. mai

Siste saker

Mest lest nå
Les mer