Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Helgevibber med: Envelope1976-designer Celine Aagaard
Foto: Ole Martin Halvorsen

Helgevibber med: Envelope1976-designer Celine Aagaard

– Jeg er svak for Nonstop, Mandelstang og After Eight. Ganske gammeldags godterismak egentlig, men så har jeg da også en fortid som sjokoladeselger på kino.

Endelig fredag!

I Melk & Honnings helgespalte spør vi en mote- eller kulturpersonlighet om digge vintips, musikkfavoritter, beste lørdagsfrokosten eller søndagsaktiviteten.

Og, ikke minst beste kuren mot fyllesyke.

Denne gangen har vi tatt en prat med Celine Aagaard. Hun er for veteran å regne i den norske motebransjen, med erfaring både som redaktør, influencer og grunnlegger av det internasjonalt anerkjente merket Envelope1976.

Her er Celine Aagaard sine beste tips til helgen.

Les også: Helgevibber med: It-kunstner Constance Tenvik

Kom med tre digge viner.

– Det går i lette viner som funker til en ‘rett etter jobben skål’ sammen med snacks før middag. Det er mange gode organiske hvitviner på markedet som også passer lommeboken bra. Jeg liker tørr hvitvin og er ikke særlig sær, med mindre det blir for søtt. Dessertvin er det ingen som kan friste meg med, heller ikke som aperitiff.

– Jeg banner sikkert i kjerka når jeg sier dette, men jeg drikker sjelden vin uten isbiter i, sier Celine Aagaard.

Foto: Instagram @celineaagaard_

– Jeg fikk meg aldri kjøleskap med isbitmaskin, men har gått til anskaffelse av en liten smart isbitmaskin som redder vin som kommer rett fra polposen. Den inneholder stort sett Morgenstern fra Wongraven – gjerne som treliter – og Dom. de Pellehaut. Rødvin er jeg litt mer grønn på, men jeg smakte nylig Famille Perrin sin Coudoulet de Beaucastel. Den var passe lett og en fin fredagsvin.

Restaurantfavoritten din i Norge? 

– Vi spiser sjeldent ute, men fellesnevneren er at jeg drar på restaurant der jeg får tapas eller mezze. Vår nabo i Oslobukta, libanesiske Féniqia serverer så langt den beste jeg har fått her i byen.

Les også
9 serier vi vil binge i sommer

– Til lunch anbefaler jeg Kumi. De er i en klasse for seg når det kommer til vegansk mat. Klassisk tapas, der ventedrink på gaten utenfor Delicatessen på Løkka inngår, har vær en favoritt i mange år. Det er et sted vi alltid vender tilbake til, enten det er med familie eller med kollegaer. 

Hva er den niceste lørdagsfrokosten? 

– Den spises på hytta etter et morgenbad med panoramautsikt til havet. Hjemmelaget acai bowl er heller aldri feil. Ellers går det i speilegg, digg brød og gressløk fra hagen. Det er hyggelig med frokost, men jeg liker ikke at den drar ut for lenge. Da føler jeg at dagen forsvinner.

– Som morgenmenneske er jeg egentlig mest opptatt av effektive morgener der jeg har badet, praktisert yoga, gått tur med hund, laget frokost og matpakke til sønn og spist før klokka er 7.30.

– Får dog ikke hele familien med på den der i helgene, så frokostene kommer mer som brunch enn frokost da for å være ærlig (Ut i fra min tankegang).

Foto: Instagram @celineaagaard_

Hva synes du er den beste snacksen overall? 

Piemientos de patron fra Delicatessen, hummus, tzatziki, ceviche og edamame med en god dose salt er noe jeg kunne ha levd på. Sammen med livets rett da, som er tomat & mozarella. 

– Skal jeg ha snacks i ordets rette betydning går det gjerne i Sørlandschips dippet i hot guacamole. For meg er småretter det beste jeg kan få servert. Middag der man kun får servert en rett synes jeg oftest er kjedelig.

… og når det gjelder godis?

– Jeg er svak for Nonstop, Mandelstang og After Eight. Ganske gammeldags godterismak egentlig, men så har jeg da også en fortid som sjokoladeselger på kino.

– Jeg er av typen som tømmer Twistposen for banansjokolade. Det var en periode bananen var borte fra posen. Da raknet det for en del banansjokoladefans på facebook. Heldigvis forstod Freia at man ikke må røre ved klassikere.

– Godis spises mest vinterhalvåret, og det går mest i mørk sjokolade og den må være kald.  Varm sjokolade smaker som varm geitost, ergo Ikke godt. 

Les også
Hailey Bieber sitt hudpleiemerke saksøkes
Foto: Instagram @celineaagaard_

Hvordan ser helgeuniformen din ut? 

– Ettersom ukeuniformen i et firma som driver med klær kanskje mer ligner andres helgeuniform, er det ikke sjelden at hælene legges vekk i helgen. Da erstattes de med ullsokker og moonboots om jeg skal ut med hunden i nabolaget.

– Hjemme er det kjapt på med cashmere-bukse og matchende hettegenser fra Envelope1976, mens yogatights er bankers første halvdel på lørdagen. Skal jeg ut på vandring er det spisse boots, skinnfrakk, ‘slimme’ jeans og gjerne hoodie som gjelder.

– Til sommeren kjører jeg badedrakt og shorts til en hver anledning. Du skal heller ikke se bort fra at det blir festivalinspirerte antrekk i egne kreasjoner med både heklekjoler og frynseplagg da! Sterkt inspirert av minner fra Coachella, kalvøya og Quarten. Jeg liker å kle meg så man kan dra rett fra jobb til fest med noen små grep.

Tre låter som passer til ‘endelig fredag’, ‘hurra for lørdag’ og ‘grusomme/vidunderlige søndag’?

– Hvis jeg har rap på øret om morgenen går jeg både fortere og jeg blir i bedre humør, så den sjangeren er gull hele uken, også på en fredag. Gjerne med klassikere fra Dr.dre, 50 og Snoop Dogg. Ja, egentlig alt jeg hørte på da jeg var yngre får meg i fredagsmodus. Til og med Ace of Base, haha. 

– Også nye Karpe da, Omar Sheriff. For et genistrek av et album. Favorittsporene er PAF.no og KENYA. Har fulgt med gutta siden jeg møtte de på Quarten da de var 15 eller noe, mens jeg jobbet i ungdomsbladet Topp. Da ble de omtalt som de neste store, forteller Celine Aagaard.

– På jobb gjennom presentasjoner av kolleksjon og på vinyl hjemme snurres alle album av Gundelach. Elsker Alone in the Night. Var på Dangerous Club forrige uke på forhåndslytting av albumet hans Shape og nå utforskes første del. Ny nydelig søndagslåt fra skiva heter Vinter. 

Hva er favorittfilmen din? 

– Her svarer jeg det samme som jeg sikkert gjorde i Topp-skoledagboken da jeg var liten: Hair. 

Les også
Er vifter sommerens heteste tilbehør?
Foto: Instagram @celineaagaard_

Tips til søndagsaktivitet? 

– Å komme seg ut er vel det beste tipset. Søndager er ikke favorittdagen min, så anbefaler å ikke gjøre typiske søndagsting. Vinterhelgene tilbringes mye på snowboard, mens om sommeren sykles det gjerne til et sted man kan bade og sønn kan skate.

Beste kuren mot fyllesyke? 

– Det er faktisk å ta et iskaldt bad eller en dusj, spise noe salt og drikke mye vann. Mitt beste tips er å prøve å fokusere på noe annet enn den siste drinken man aldri burde tatt, hehe.

Sist, men ikke minst: Hva er du aktuell med?

– En ny kolleksjon for Envelope1976 som lanseres as we speak både her hjemme, hos Net-a-Porter, Kadewe I Tyskland og hos Browns.

– Dessuten har vi jo akkurat åpnet ny butikk i Oslobukta der det skal skje flere spennende ting fremover. Vi har også pusset opp nye lokaler på Sørenga.

– Akkurat nå er vi i Paris og viser vår AW22 kolleksjon. Den er inspirert av oppveksten min som inkluderer idoldyrkelse med blant annet Madonna på veggen. Derav navnet på kolleksjonen Express Yourself, avslutter Celine Aagaard.

Les også: Helårsbading for nybegynnere med Envelope 1976-designeren

Siste saker

Mest lest nå
Les mer