Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Fake Famous på HBO viser folk fake sin vei til influencere
(Foto: HBO)

HBO-dokumentaren Fake Famous viser folk fake sin vei til influencer-status

Artig, på ekte.

Enten du er luta lei influencere eller ei. Det er ingen hemmelighet at det for mange handler utelukkende om likes og antall følgere på sosiale medier. En ny dokumentarserie på HBO gir et innblikk i den krøkkete veien til influencerdom.

Fake Famous følger tre unge, håpefulle gjennom oppturer og nedturer på deres vei til å bli influencere ved hjelp av til dels svært tvilsomme virkemidler slik som misvisende fotoshoots, bots og kjøp av falske følgere.

Det må jo bare bli bra!

Dokumentaren er laget av tech-journalist og førstegangsregissør Nick Bilton, skriver Dazed.

Ifølge HBO utforskes influencer-industrien «gjennom et innovativt sosialt eksperiment». Her følger vi tre random Los Angeles-baserte ungdommer som alle har et «relativt beskjedent antall følgere på sosiale medier», men med et felles ganske hårete mål om å bli verdenskjente influencere.

I traileren til dokumentaren ser vi influencerne iscenesette ulike bilder til Instagram og posere i det som ser ut som det falske privatflyet brukt av influencere som en backdrop for deres sosiale medier-bilder.

Men det stopper ikke der. For kommende influencere må selvsagt sørge for at de har nok følgere, og skjer ikke det organisk så kan man jo alltids kjøpe seg «falske venner».

«Ved å kjøpe falske tilhengere og en hær av bots for å engasjere seg i sosiale medier, oppdager de nyopprettede influencerne både fordelene og ulempene ved denne usannsynlige, oppslukende livsstilen», heter det fra HBO.

Og slik blir de gryende influencerne introdusert for et liv fylt med gratis ting og lukrative avtaler.

«De mest vellykkede av dem får betalt formuer for å reklamere på plattformen sine. Selv om hele forutsetningen beror på falske scenarioer og falske liv, er de økonomiske motivene reelle» ifølge HBO.

Fake famous kommer på HBO, og kan streames på HBO Max fra 2. februar.

Se den funny traileren her:

Les også: Skaper Netflix-suksessen skadelige motetrender?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer