Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Norske Madeleine Hillestad debuterer for Gucci
Norske Madeleine sin aller første jobb som modell er for Gucci. (Foto: Daniele Venturelli/Getty Images for Gucci)

Gucci lot seg inspirere av Kering-kollega Balenciaga

To norske modeller på catwalken for motehusets bursdagsvisning.

Den internasjonale motepressen kaller det et «fashion power move» og «a match made in retail heaven».

Bare måneder etter den ekstremet hypede – og også svært så suksessfulle – samarbeidskolleksjonen mellom The North Face og Gucci, slår det italienske luksusmotehuset igjen på den Instagram-vennlige collab-tromma.

Denne gangen har kreativ leder Alessandro Michele like så greit «hacket» Kering-kollega Balenciaga.

Les også: Topper fortsatt listen over verdens hotteste merker

(Daniele Venturelli/Getty Images for Gucci)

Det bekrefter ryktene som har versert lenge om et samarbeid mellom de to motegigantene, selv om de selv kaller det en «hack» og ikke en collab.

Gucci fyller rolige 100 år i år, og feirer med en kolleksjon svært inspirert av Demna Gvasalias første kolleksjon for Balenciaga. Den strekker seg imidlertid lenger, også mot Tom Fords tid som sjefdesigner.

(Daniele Venturelli/Getty Images for Gucci)

Du kunne ikke scrolle nedover feeden på Instagram torsdag kveld uten å se bilder fra visningen av jubileumskolleksjonen som har fått navnet Gucci Aria.

Vogue kaller det et fashion power move, Harper’s Bazaar mener det er en genistrek mens Highsnobiety er noe mer lunkne. De kaller det et power play som viser at to hoder tenker bedre enn ett – og trekker linjer til Louis Vuittons Supreme-samarbeid – men spør seg om det er noe mer enn en hype.

På catwalken var også norske fjes.

I underkant av 100 modeller fra verden over gikk visningen som var forhåndsinnspilt, blant dem var norske Emil Farago og Madeleine Hillestad.

I fjor høst skrev Melk & Honning om Emil som ble håndplukket av Gucci til merkets kampanje. Han var da også såkalt worldwide exclusive, noe som betyr at han ikke kan jobbe for andre merker. Det er det bare spesielt lovende modeller som opplever. Oslo-gutten er tilknyttet Id.Studios her hjemme. Tarek Hamidi som har ansvaret for det norske modellbyråets New Faces og Men’s Image spådde en lysende karriere for den unge modellen.

Norske Emil Farago på catwalken for Gucci. (Daniele Venturelli/Getty Images for Gucci)

– Det var 94 modeller fra verden over som gikk visningen. Rundt 150 ble flydd ned for å gå på casting og fitting. Emil trengte ikke casting denne runden, og var rett på fitting – noe som alltid er et godt regn, sier Hamidi.

– Å gjøre Gucci er stas og hjelper med å høyne status for andre prestisjetunge oppdrag. Vi spår en lysende karriere for Emil i high fashion.

18 år gamle Madeleine Hillestad er new face hos Heartbreak. Hun var nesten tre uker i Roma der Gucci-filmen ble spilt inn, forteller Youna Baupoux.

Baupoux forteller at de har stor tro på Snarøya-jenta fremover.

– Madeleine er veldig «åpenbar» hvis jeg kan si det sånn. Og så er hun så cool, rett og slett. Vi hadde casting-antrekk-prøve via Zoom kvelden før castingen i Roma, og hun hadde bare med seg kule ting som hun kjøpte second hand eller arvet. Hun har en helt unik stil som appellerer veldig til merker som Gucci. Litt 70-talls møter 90-tallet møter 2021, liksom.

– Hva betyr en slik gig for henne som new face?

–  Det er selvfølgelig veldig stort og en snarvei til en stor karriere. Dette er hennes aller første  jobb. Nå har telefonen allerede begynt å ringe fra byråer som vil vite mer om henne, og vi vet at andre merker vil requeste henne uten casting. Det er en sjanse veldig få får, men vi har startet mange modeller på denne måten: Sunniva Vaatevik og Andrea Wime med Balenciaga, Charlotte Lindvig med Proenza Schouler, Balder, Lina Simonsen og Milo Wiik også med Gucci, Helena Severin og Truls med Saint Laurent som exclusive og i fjor Nikoline Mekjan med worldwide exclusive for Burberry

– De fleste må jobbe i flere år før de får møte en bra casting director, men noen har det lille ekstra og er riktige for akkurat denne sesongen.

Norske Madeleine Hillestad på catwalken for Gucci. (Daniele Venturelli/Getty Images for Gucci)

Se flere bilder fra Gucci sin jubileumsvisning her:

(Daniele Venturelli/Getty Images)
(Daniele Venturelli/Getty Images)
(Daniele Venturelli/Getty Images)
(Daniele Venturelli/Getty Images)
(Daniele Venturelli/Getty Images)
(Daniele Venturelli/Getty Images)
(Daniele Venturelli/Getty Images)
(Ernesto S. Ruscio/Getty Images)
(Ernesto S. Ruscio/Getty Images)
(Daniele Venturelli/Getty Images)
(Daniele Venturelli/Getty Images)
(Daniele Venturelli/Getty Images)
(Daniele Venturelli/Getty Images)
(Daniele Venturelli/Getty Images)
(Daniele Venturelli/Getty Images)

Les også: Nå får du tak i sneakers fra luksusmotehuset til 150 kroner

Siste saker

Mest lest nå
Les mer