Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Har du «side character energy»?
Foto: HBO

Har du «side character energy»?

Trender på TikTok.

Du har helt sikkert hørt om main character energy, som omfavner ideen om at du skal leve som om du er hovedpersonen i en film – og alt som hører med. En smule selvsentrert og den personen i vennegjengen som tar mest plass er en måte å beskrive det på.

Særlig mot slutten av lockdown var folk klare for å ta livet sitt tilbake, romantisere hverdagen og oppføre seg som hovedpersonen i en film om sitt eget liv.

Men har du hørt om side character energy?

Som navnet tilsier har det blitt en greie å heller leve som birollen i en film.

Altså en som står litt på sidelinjen og ikke akkurat er festens midtpunkt. Det er nettstedet Bustle som omtaler den voksende TikTok-trenden, hvor folk poster små snutter fra livet sitt som gjør at de identifiserer seg som en side character.

Her er noen eksempler:

@bohofrisco 💁‍♀️💁‍♀️ but for real, side character energy is a must for me right now. I’m loving just showing up and getting my participation trophy this summer. #apartmentdecor #homedecor ♬ original sound – lola
@frizztina i’d sooner die than identify as a 9-5 girlie so ‘human woman’ it is 👹 #toronto #torontolife #torontotiktok #torontovlog #torontorestaurants #sidecharacterenergy #sidecharactersummer #mentalhealth #therapytiktok #therapytok @Oretta ♬ alcohol free city pop remix by chordio – chordio

Det var TikTokeren @lolaokola som dro i gang den voksende trenden, ved å reflektere rundt sjarmen ved biroller i en av sine mange erklæringsvideoer.

«Bra antrekk» og «morsomme vitser» er noe av det hun sier for å beskrive typisk side character energy.

@lolaokola summer 2022 vibe #maincharacterenergy #maincharacter #maincharacterchallenge #summer2022 #summervibes ♬ original sound – lola

Carrie Bradshaw og Samantha Jones er gode eksempler på main character energy og side character energy.

De fleste filmer og serier har en tydelig hovedperson, og en mindre viktig venn på sidelinjen. I for eksempel Sex and the City er Carrie Bradshaw uten tvil hovedpersonen i serien, mens Samantha Jones (og for så vidt Charlotte York og Miranda Hobbes) er en typisk birolle.

Likevel er hun mange sin favorittkarakter i serien, og nettopp det er litt av poenget med den nye trenden.

Les også
Sommerbryllup: Her giftet de norske og internasjonale moteprofilene seg i sommer
Carrie Bradshaw og Samantha Jones i Sex and the City. Foto: HBO

Det er likevel noen ting du bør være oppmerksom på om du føler deg som en typisk side character.

Ifølge psykoterapeut Abby Rawlinson er det nemlig viktig å ikke glemme å ta vare på seg selv, selv om du trives best med å ikke stå i sentrum.

– Når du ikke pleier deg selv, dukker ofte følelser som utilstrekkelighet og lav selvtillit opp, sier hun til nettstedet Well and Good.

– Det er definitivt noe vi gjør i et sunt, balansert forhold. Der vi noen ganger trekker oss tilbake og løfter andre folk opp. Men når vi trenger det kan vi fortsatt tre frem i rampelyset, legger hun til.

Les også: Glem Coastal Grandma- nå er det denne stilen som gjelder

Siste saker

Mest lest nå
Les mer