Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Kan en jakke være sterkere enn stål?

Haglöfs lanserer verdens mest slitesterke dunjakke

Glem designersamarbeid og amerikanske trad-merker. Det svenske sportsmerket tar gorpcore-trenden til et nytt nivå.

Haglöfs har produsert klær og utstyr for outdoor-aktiviteter siden 1914. Nå lanseres de V series – et nytt konsept som tar i bruk det siste innen teknologiske nyvinninger. Jakkene selges i kredible butikker som Slam Jam, Norse Store og The Union i L.A. I Norge vil jakken kun selges hos Juice.

V Series Down Jacket er det første slippet innen det nye konseptet. Haglöfs har hatt som mål å lage den mest slitesterke dunjakken noensinne. Ved hjelp av verdens sterkeste og mest holdbare fiber, Dyneema®, har Haglöfs skapt en innovativ oppgradering av den klassiske dunjakken. Materialet gjør at jakken både puster, er vann- og vindtett og føles lett som en fjær. Noe den også er.

– V series er en feiring av vår historie innen teknisk yttertøy. Dette skal bli en plattform for våre mest innovative produkter. I V series flytter vi grensene med å bruke det siste innen teknologi som fører til ekstraordinære funksjoner, unik estetikk og evne til å kunne konkurrere under de tøffeste forholdene, forklarer Jacopo Bufacchi, sjefsdesigner hos Haglöfs.

Foto: Peter Sutherland.

Foto: Peter Sutherland.

Gorpcore-trenden har sørget for at tekniske materialer er i vinden. Plagg som tidligere har blitt assosiert med turer på fjellet kan observeres like ofte på den lokale cafeen. Merker som The North Face og Patagonia har blitt spottet på samtlige moteuker i hele verden. Kaldt vær- eller ei. Med det franske motehuset Balenciaga i spissen, har boblejakka blitt årets tydeligste motemarkør. Haglöfs V Series tar uttrykket til et nytt nivå. Med sine tekniske detaljer har Haglöfs gitt trendplagget et nytt lag av funksjon. De har laget verdens mest slitesterke dunjakke.

Les også
Dette skjer i Oslo i høstferien

Med en prislapp på rundt 10 000 kroner skal dunjakken selges i et svært begrenset opplag rundt i hele verden –  får du hendene dine i denne jakken, er du en av få på kloden. Den kommer i to forskjellige farger; grå med svart hette og grå med rød hette.

Jakken blir solgt på et knippe spesielt utvalgte butikker. I Norge kan jakken kjøpes hos Juice på Eger. Ellers blir V Series Down Jacket solgt på blant annet Slam Jam i Milano, Firmament i Berlin, Union i Los Angeles og Norse Store i København.

Foto: Peter Sutherland.

Les også: Har du hørt om gorpcore?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer