Gucci tar tydelig standpunkt i abortdebatten

Gucci tar standpunkt i abortdebatten

«My body, my choice».

Tirsdag viste Gucci med sjefdesigner Alessandro Michele i spissen det italienske luksusmotehusets Cruise-kolleksjon i Roma. Visningen fant sted i Kapitolmuseene, og bød på nærmere 100 looks som hyllet kvinners rett til å bestemme over egen kropp.

Brodert livmor

– Kvinner skal kunne ha friheten til å velge om de ønsker å avslutte en graviditet. Det er det vanskeligste valget for en kvinne å ta og jeg respekterer det valget, fortalte Alessandro Michele under en pressekonferanse ifølge The Guardian.

Kolleksjonen omfattet t-skjorter med slogans som «My body, my choice» og «Chime» på. Sistnevnte refererer til Gucci sin likestillingskampanje, Chime for Change. En silkekjole med en livmor brodert på var blant nøkkelplaggene som vakte mest oppsikt på catwalken.

«Dette plagget gjengir den kreative lederens visjon om frihet, likhet og livsutfoldelse. Helt siden starten på Chime for Change i 2013, den globale kampanjen som representerer og taler for likestilling, har Gucci hatt et langvarig engasjement for kvinner og jenter med sine innsamlingsprosjekter rundt om i verden for å støtte seksuelle og reproduktive rettigheter, mors helse og frihet til individuelle valg», skriver Gucci på Insta.

Utfordrer kirken

Museet der visningen fant sted ligger på den helligste av de syv høydene i den italienske hovedstaden, Kapitolhøyden. Ved å inkludere flere silhuetter lånt fra den katolske kirken i kolleksjonen, tok Gucci også et standpunkt mot katolisismens negative syn på abort.

Den såkalte cappello romano-hatten brukt av prester, prestekraver og antrekk typisk for nonner var blant de religiøse elementene som stod i kontrast til kolleksjonens budskap.

I hardt vær

Tidligere denne måneden fikk Gucci kritikk fra Sikh-miljøet for å ha inkludert en turban i en av sine kolleksjoner.

Det italienske luksusmotehuset måtte tidligere i år trekke en genser fra sortimentet etter anklager om blackface.

Gucci tar tydelig standpunkt i abortdebatten
Foto via The Guardian

Hovedbilde via Manrepeller

Les også: Planlegger minnemarkering for Karl Lagerfeld i Paris